Yazılım alanına nasıl başlanır?

• Konuyu başlatan Suat27
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 303

Suat27

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben 15 yaşındayım. Liseye gittiğim dönem boyunca 10-11-12 boyunca yazılım öğrenip bunu iş seçeneği haline getirmek istiyorum ama nereden başlayacağımı, nasıl devam ettireceğimi ve nasıl süreklilik sağlayabileceğimi konusunda emin değilim. Belli dönemlerde denedim, JS belli bir seviyeye kadar ama sonra yine bıraktım, bu 2-3 kez oldu ama şimdi bir daha başlamak istiyorum. Eğer bana sizin nasıl yollardan geçtiğinizi ve bana tavsiyelerinizi söylerseniz çok memnun olurum.

Eğer sıkılıyorsan hiç başlama zorla olmaz. En azından hatalarınızı aratabilecek kadar İngilizce, öğrenme isteği ve kararlılık. Dilin syntaxi kavrayıp proje yapmaya başlamak en iyi öğrenme seçeneği.

Eğer sıkılıyorsan hiç başlama zorla olmaz. En azından hatalarınızı aratabilecek kadar İngilizce, öğrenme isteği ve kararlılık. Dilin syntaxi kavrayıp proje yapmaya başlamak en iyi öğrenme seçeneği.

Hocam zaten Kanada'da yasiyorum. Okul cok yogun olmadigi icinde cok bos vaktim oluyor.
Aslinda sikilmiyorum tam tersi hatda JS ogrenirken HTML de bakmaya baslamistim site filan yapmaya calismnistim biraz sonra bir anda kendi ic motivasyonumu kaybettim aslinda bu biraz benimle ilgili. Bir ise ilk basliyorum ama bir sure sonra bir anda birakabiliyorum yada motivasyonumu kaybediyorum.

Hocam zaten Kanada'da yasiyorum. Okul cok yogun olmadigi icinde cok bos vaktim oluyor.
Aslinda sikilmiyorum tam tersi hatda JS ogrenirken HTML de bakmaya baslamistim site filan yapmaya calismnistim biraz sonra bir anda kendi ic motivasyonumu kaybettim aslinda bu biraz benimle ilgili. Bir ise ilk basliyorum ama bir sure sonra bir anda birakabiliyorum ya da motivasyonumu kaybediyorum.

Bu yazılıma yeni başlayan herkeste olabilir sürekli alan değiştirmeyin zaten Kanada'da yaşıyorsanız İngilizce konusunda probleminiz de olmaz hiç Türkçe kaynaklara bulaşmayın freecodecamp güzel bir kanal JavaScript için ayrıca JavaScript ile iş bulmak için mutlaka Framework öğrenmelisiniz React çok popüler aklınıza takılan bir şey olursa çekinmeyin.

Bu yazılıma yeni başlayan herkeste olabilir sürekli alan değiştirmeyin zaten Kanada'da yaşıyorsanız İngilizce konusunda probleminiz de olmaz hiç Türkçe kaynaklara bulaşmayın freecodecamp güzel bir kanal JavaScript için ayrıca JavaScript ile iş bulmak için mutlaka Framework öğrenmelisiniz React çok popüler aklınıza takılan bir şey olursa çekinmeyin.

Sizce JS'ye tekrar baslamali miyim? JS'ye baslama nedenim yakinimda yazilim isleriyle ugrasanlar bana JS ogrenmemi soyledi ilk once.

Ben burada avukatlik okumayi dusunuyorum ancak yazilim ve ikisini ayni anda goturebilirsem iksi ile iyi isler bulabilirim. O yuzden de yazilimi university baslamadan bu 3 senede halletmek en azindan elimden garanti bir meslegim olacak ve avukatlikda biitrince ikisi ayni anda ship olmak bana cok buyuk avantaj saglacaktir.

Sizce JS'ye tekrar baslamali miyim? JS'ye baslama nedenim yakinimda yazilim isleriyle ugrasanlar bana JS ogrenmemi soyledi ilk once.

Ne yapmak istediğinize göre değişir dil sadece bir araçtır. Her dille her şeyi yaparsınız ama örnek olarak C++ ile web sitesi yapmaya çalışırsanız yaparsınız ama 40 tıkla atarsınız yani her dilin bir kullanım yeri var. Eger web development yapmak istiyorsanız başlayabilirsiniz nestjs, React, vue gibi efsane frameworklerki var.

Ne yapmak istediğinize göre değişir dil sadece bir araçtır. Her dille her şeyi yaparsınız ama örnek olarak C++ ile web sitesi yapmaya çalışırsanız yaparsınız ama 40 tıkla atarsınız yani her dilin bir kullanım yeri var. Eger web development yapmak istiyorsanız başlayabilirsiniz nestjs, React, vue gibi efsane frameworklerki var.

Ilk asama icinde JS ogrenmeye devammi edeyim sizce?

Ilk asama icinde JS ogrenmeye devammi edeyim sizce?

Eğer amacınız web development yapmak ise öğrenebilirsiniz ama backend yazacağım diyorsanız illaki JS olmasına gerek yok bir sürü seçenek var ama frontend yapmak istiyorsanız zaten JS dışında seçenek yok.

• Yazılım öğrenmenin en iyi yolu direk başlamaktır. Aklında bir uygulama belirle. Daha sonra doğruca yapmaya koyul.
  • Yapay zekadan minimal yardımlar al. "Şunu, bunu nasıl bulurum" gibisinden yani. Direk kod sakın alma.
  • İngilizce çok önemli. Yaşadığın yer göz önüne alınırsa sanırım o konuda zorluk çekmeyeceksin.
  • Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok diye bir laf var. Yazılımlarında erken aşamada bunu unutma. Yapacağın uygulamalar başta basit şeyler olsun.
  • Hangi yazılım dilini öğreneyim diye çok vakit harcama. Bununla çok vakit harcayıp, hepsinden birşeyler öğrenmeye çalışıp günün sonunda hiçbirşey öğrenemeyenlerden olma. Asıl fikir uygulama. "Şu uygulamayı yapmak istiyorum, bunu en basit hangi dil ile yapabilirim?" diye düşün başta.
  • Birçok dil aslında birbirlerine çok benziyorlar, ama aynı zamanda birçok şeyi birbirlerinden çok farklı yapabiliyorlar. Başta tek bir dile odaklan, daha sonrasında başka bir dil ile çalışmaya uğraştığında daha kolay öğrenebildiğini göreceksin.
  • Yapay zeka ile BİRLİKTE çalışmayı öğrenmen gerekiyor. Yapay zeka yazılım alanında yazılımcılar için bir tehdit. Günün sonunda kaybeden bu yapay zekaları kullanmaya adapte olamayanlar olacak. Yapay zekadan yardım al ama ona tutunma. Yapay zekayı işini kolaylayştırması için kullan, senin işini senin yerine yapması için değil!
Alıştırma için uygulama tavsiyesi; Parola uygulaması. Kendi database'i olan bir paket uygulama. Kolay gelsin. 🙌

Merhaba, ben 15 yaşındayım. Liseye gittiğim dönem boyunca 10-11-12 boyunca yazılım öğrenip bunu iş seçeneği haline getirmek istiyorum ama nereden başlayacağımı, nasıl devam ettireceğimi ve nasıl süreklilik sağlayabileceğimi konusunda emin değilim. Belli dönemlerde denedim, JS belli bir seviyeye kadar ama sonra yine bıraktım, bu 2-3 kez oldu ama şimdi bir daha başlamak istiyorum. Eğer bana sizin nasıl yollardan geçtiğinizi ve bana tavsiyelerinizi söylerseniz çok memnun olurum.

Usta Python ile başla sonra tercihine göre numerik gösterimlere veya Visual studio(c\c++) a daha sonrasında SQL'e geçersin bakabilirsin sonrası zaten zevkine göre oturur

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı