Yazılım alanında nasıl gelişebilinir?

Lil3boss

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi akşamlar, bu işlerle uğraşan arkadaşlar bilir ki yazılım sektörü sürekli değişen ve yapay zekayla birlikte çok daha hızlı bir şekilde gelişmeler oluyor. Bende Unity ile oyun geliştirmede ve siber güvenlik alanları arasında kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ama nereleri kaynak alabileceğimi ve nasıl kendimi geliştireceğimi bilmiyorum. Bu konu üzerine sizlere 2 adet sorum var.

1-nasıl güncel teknolojilerden daha hızlı haberdar olabilirim? (hem oyun geliştirme alanında hem de siber güvenli alanında)

2-nasıl kendimi geliştirebilirim? Yani buradaki sormak istediğim şey bir kod bloğunu okuyup ne işe yaradığını anlayabiliyorum ama kendim yazmaya gelince sıkıntılar yaşıyorum. Bu problemimi nasıl yenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi akşamlar, bu işlerle uğraşan arkadaşlar bilir ki yazılım sektörü sürekli değişen ve yapay zekayla birlikte çok daha hızlı bir şekilde gelişmeler oluyor. Bende Unity ile oyun geliştirmede ve siber güvenlik alanları arasında kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ama nereleri kaynak alabileceğimi ve nasıl kendimi geliştireceğimi bilmiyorum. Bu konu üzerine sizlere 2 adet sorum var.

1-nasıl güncel teknolojilerden daha hızlı haberdar olabilirim? (hem oyun geliştirme alanında hem de siber güvenli alanında)

2-nasıl kendimi geliştirebilirim? Yani buradaki sormak istediğim şey bir kod bloğunu okuyup ne işe yaradığını anlayabiliyorum ama kendim yazmaya gelince sıkıntılar yaşıyorum. Bu problemimi nasıl yenebilirim?

Kendini geliştirmek için denemen lazım ilk deneyişinde yapay zeka kullanırsın ikincisinde bir yerde takılırsın yapay zekaya sorarsın üçüncüsünde dersinki ben bunu hatırlıyorum sonrası açılır zaten.

Kendini geliştirmek için denemen lazım ilk deneyişinde yapay zeka kullanırsın ikincisinde bir yerde takılırsın yapay zekaya sorarsın üçüncüsünde dersinki ben bunu hatırlıyorum sonrası açılır zaten.
peki nasıl daha güncel kalabilirim

İleri zamanlarda ne yapmak istiyorsun? İkisine birden hakim olmak -şahsen- zor.

Doğrusunu söylemek gerekirse bende bilmiyorum çocukluğumdan beri oyun geliştirmek istiyorum ama yavaş yavaş işi öğrendikçe anlıyorum ki bu benim için tek başına olanlar için neredeyse imkansız o yüzden diğer bir seçenek olarak yani daha doğrusu bir b planı olarak görüyorum siber güvenliği kısaca Ana odak kaynağım oyun geliştirme ama siber güvenlik hakkındada bilgilenmek ve orada kendimi geliştirmek istiyorum

1. Guncel teknolojilerden haberdar olmak icin, mevcut teknolojileri bilmen gerekiyor. Ben bu mesaji yazarken 20 tane yeni JavaScript kutuphanesi npm e atildi bile.

Yani esas sorun, teknolojilerden haberdar olmak degil, bunlari kaynaklari takip edip okuyarak yaparsin. Esas sorun hangi teknolojinin ise yarar, hangisinin ayni seyi biraz farkli yapan 7831. Web framework'u oldugunu pat diye anlayabilmekte.

O sebeple ilk basta, buna cok kafa yormadan mevcut teknolojileri anlayip, hangi problemlerle karsilasiliyor; nasil cozuluyor bunu ogrenmelisin. Sonra yeni teknolojilere ve akimlara karsi skeptik bir bakis acisi gelistirebilirsin. "X teknolojisi cikti, artik bu is bu sekilde yapilacak" tarzi hype dalgasi cok yayilir ve buna inanip da sacma sapan teknolojileri kullanmaya calisip pisman olan kitleden olmamak onemli.

Zamanla fikrine guvendigin kaynaklari takip edersin. Her major dilin, framework'un, buyuk firmanin tech bloglari olur; neyin uzerinde calistiklarini vs yayimlarlar. Takip eder ogrenirsin. Ama once mevcut yapiyi bilmen gerekiyor.

2. Ingilizce anliyorum ama konusamiyorum problemi ile ayni bu. Pratik yapman gerekiyor. Demek ki yazdigindan cok fazla okuyorsun. Bir seyler gelistir. Ornegin 2 text dosyasi arasindaki farkliliklari bulan bir program yaz. Komple sen yaz bastan uca. Sonra ayni isi profesyonel olarak yapan open-source tool'larin kodunu oku. Neyi nasil dusunmus, neyi farkli yapmis. Mimarisi nasil vs. Bunu su anda uydurdum ama mantik ayni, diger muhendislerden, insanlardan cok sey ogrenirsin zaman icinde.

Yani kisacasi temelden baslayarak ogrenip kendi kendini pratik yaparak gelistirmelisin. Belirli problem paternleri ve bunlarin nasil cozuldugunu hem 1. elden tecrube ederek bilecek hem de baskalarinin ortaya koydugu isleri inceleyerek ogreneceksin. Sonra zaten hem kafanda cozum fikirleri gelisir; urun ortaya koyarsin hem de sacma sapan zibilyon tane "yeni" teknoloji ile gercekten sektore yon verecek yapilari ayirt edeceksin.

Yazilm haberlerinin trendine kalsaydi muthis yapay zeka Devin herkesi issiz birakmisti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı