Yazılım alanında nasıl ilerlenmeli?

Gamagu

Hectopat
Merhaba,

Bilgisayar programlama, web tasarımı ve kodlama bölümlerini bitirdim şu an ise Yönetim Bilişim Sistemleri okuyorum açıktan. Amacım en kısa vakitte iş bulmak ve geliştikten sonra yurt dışında yaşayabilmek. İyi de bir teorik bilgiye sahip mühendis olmak istiyorum ama neyi ne zaman ve ne kadar derinlikte öğrenmem gerektiği konusunu kavrayamıyorum bunun için sizlere danışmaya geldim.

Yaş 25 ve öğretmenlerden çok çektiğim için Bilgisayar mühendisliğinden uzak mı dursam diye düşünüyorum ne kadar doğru bilemiyorum.

Temel Java'yı, SQL'i ve OOP'u biliyorum, klasik basit projelerim var ve Spring boot başlamayı düşünüyorum ama Spring mi yoksa Spring boot mu öğrenmeliyim bilemedim. İngilizce seviyem ise B1. Sistemlerin işleyiş şeklini, donanımların birbiriyle iletişim kurmasını, kod yazdığımızda arkada neler döndüğünü gerçekten merak ediyor ve öğrenmek istiyorum ama bir an evvel iş bulmak da istiyorum.

Sorularım:

1) Tez vakitte iş bulmak istediğim için teorik bilgiyi az tutup pratik bilgi ile projeler geliştirip tecrübe edebildiğim kadar teorik bilgi mi öğrenmeliyim?
2) İyi bir mühendis olmak için teorik bilgiye ihtiyacım var. Bu sebeple 1. maddeyi gerçekleştirip iş bulduktan sonra teorik bilgiye mi yoğunlaşmalıyım?
3) Neyi ne zaman ve ne kadar derinlikte öğreneceğimi bilmediğim için şu şekilde bir Roadmap'i Learn to become a modern Java developer referans mı almalıyım yoksa iyi bir üniversitenin ders sırasını ve ders içeriğini mi takip etmeliyim?
4) Kaynak tavsiyesi verir misiniz?

Konu hakkında bilgi sahiplerini etiketlerseniz sevinirim.
Tüm tavsiyelerinize açığım dostlar şimdiden teşekkür ederim.

@bitwise
@Elisar
@WAR10CK

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı