Tasarımla ilgili çoğu alanın önü kapalı gibi. Birkaç sene öncesinde olsa Web veya mobil için Arka-Uç veya Ön-Uç geliştirmeyi tavsiye ederdim, halen daha akıbeti vahim değil ancak eskisi kadar da altın anahtar, ön son derece açık bir alan da değil öte yandan. Genel olarak uzaktan ekip ile işbirliği yapabildiğin ve ürün geliştirebildiğin, daha az fiziksel zorunluluk ve insan ilişkisi isteyen alanları tercih edebilirsin. Çok bilgi sahibi de değilim ancak DevOps, Quality Assurance gibi alanlar belki uzaktan çalışmaya daha elverişli olabilir.UI / UX designer olur.
Evet araştırdım son dönemde böyle bir sisteme geçilmiş. Hangi alanda gelişmeliyim sizce ?Genelde remote çalışılıyor zaten, ya da hibrit. Şirket politikalarına göre değişiklik gösterir bu durum.
DevOps araştırdım anladım ve anlamamış gibiyim.Tasarımla ilgili çoğu alanın önü kapalı gibi. Birkaç sene öncesinde olsa Web veya mobil için Arka-Uç veya Ön-Uç geliştirmeyi tavsiye ederdim, halen daha akıbeti vahim değil ancak eskisi kadar da altın anahtar, ön son derece açık bir alan da değil öte yandan. Genel olarak uzaktan ekip ile işbirliği yapabildiğin ve ürün geliştirebildiğin, daha az fiziksel zorunluluk ve insan ilişkisi isteyen alanları tercih edebilirsin. Çok bilgi sahibi de değilim ancak DevOps, Quality Assurance gibi alanlar belki uzaktan çalışmaya daha elverişli olabilir.
Genel olarak yazılımın üretim, operasyon ve bakım süreçlerini de için dahil eden tüm yaşam döngüsünü kapsayan bir konsept olarak özetleyebilirim. Dediğiniz şeyler de bu konuya dahil elbette. Büyük ve canlı projelerde sürekli geliştirme içerisinde olunduğu için yazılımın yaşam döngüsünü sağlayan ve optimize eden bir model.Sanırım yazılımı geliştiriyor ve geri bildirim geldiği zaman onun için ilgilenmeye başlıyor. Yazılım bittiği zaman kullanıcılar pasif arge elemanı gibi bir şey oluyor galiba.
Hocam bu iş için epey donanımlı olmak gerekli sanırım.Genel olarak yazılımın üretim, operasyon ve bakım süreçlerini de için dahil eden tüm yaşam döngüsünü kapsayan bir konsept olarak özetleyebilirim. Dediğiniz şeyler de bu konuya dahil elbette. Büyük ve canlı projelerde sürekli geliştirme içerisinde olunduğu için yazılımın yaşam döngüsünü sağlayan ve optimize eden bir model.
Ayrıca bakınız:
![]()
DevOps Nedir? - DevOps Modellerine Ayrıntılı Bakış - Amazon Web Services (AWS)
DevOps'un ne olduğunu, işletmelerin DevOps modellerini nasıl ve neden kullandığını ve AWS DevOps hizmetlerinin nasıl kullanılacağını öğrenin.aws.amazon.com
DevOps nedir? DevOps’un Açıklaması | Microsoft Azure
DevOps’un tanımını öğrenerek DevOps yöntemlerinin ve rollerinin müşteriler için daha iyi ürünler oluşturmak üzere otomasyonu ve işbirliğini nasıl iyileştirdiğini görün.azure.microsoft.com
Yani biraz gerekiyor. Genellikle firmalarda ekip koordinasyonu pozisyonunda bulunduklarından full-remote veya hibrit çalışmalarına diğer rollerdeki personellere göre daha rahat izin verilebilir diye düşünüyorum. Dilerseniz bu alanda geliştirmek için izleyebileceğiniz yol haritalarını ve kaynak küratörlerini de sizinle paylaşabilirim.Hocam bu iş için epey donanımlı olmak gerekli sanırım.
Paylaşırsanız güzel olur hocam. Ama hiç bilgim yok yanii onu söyliyeyim.Yani biraz gerekiyor. Genellikle firmalarda ekip koordinasyonu pozisyonunda bulunduklarından full-remote veya hibrit çalışmalarına diğer rollerdeki personellere göre daha rahat izin verilebilir diye düşünüyorum. Dilerseniz bu alanda geliştirmek için izleyebileceğiniz yol haritalarını ve kaynak küratörlerini de sizinle paylaşabilirim.
hocam bizim yol haritası vardı ne oldu onaYani biraz gerekiyor. Genellikle firmalarda ekip koordinasyonu pozisyonunda bulunduklarından full-remote veya hibrit çalışmalarına diğer rollerdeki personellere göre daha rahat izin verilebilir diye düşünüyorum. Dilerseniz bu alanda geliştirmek için izleyebileceğiniz yol haritalarını ve kaynak küratörlerini de sizinle paylaşabilirim.
İşler, yoğunluk, gündem derken foruma girmediğim için doğal olarak onu da unuttum.hocam bizim yol haritası vardı ne oldu ona![]()
Hocam sizi bir şeye etiketleyeceğim bilginiz olsun.İşler, yoğunluk, gündem derken foruma girmediğim için doğal olarak onu da unuttum.
Buyrunuz, ihtiyacınız olursa dahasını da paylaşabilirim. Kafanıza takılan, anlamadığınız konuları sorabilirsiniz. İnternette Türkçe/İngilizce pek çok kaynak bulunduğundan yol haritalarının size sunduğu öğreticilere bağlı kalmak zorunda değilsiniz:
![]()
GitHub - kamranahmedse/developer-roadmap: Interactive roadmaps, guides and other educational content to help developers grow in their careers.
Interactive roadmaps, guides and other educational content to help developers grow in their careers. - kamranahmedse/developer-roadmapgithub.com
![]()
GitHub - milanm/DevOps-Roadmap: DevOps Roadmap for 2025. with learning resources
DevOps Roadmap for 2025. with learning resources. Contribute to milanm/DevOps-Roadmap development by creating an account on GitHub.github.com
![]()
GitHub - devopshobbies/devops-roadmap: DevOps Roadmap for Learning
DevOps Roadmap for Learning. Contribute to devopshobbies/devops-roadmap development by creating an account on GitHub.github.com
![]()
The Ultimate DevOps Roadmap for Beginners: Skills, Tools, and Resources
In today's fast-paced software development landscape, DevOps has become essential. It fosters...dev.to
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.