teferruax

Hectopat
Yer
İstanbul, Türkiye
Yazılım ile ilgilenmeye karar verdim, normalde editörlük yapmayı düşünüyordum. Lise 2 öğrencisiyim, bilişim bölümündeyim. Yazılımda hangi bölümler var developer, tester falan neler varsa bunlar ne iş yapıyor?

Sorduğunuz soru o kadar detaylı ki, burada yorum ile yazmaya kalksak şimdi makale çıkar ortaya. Yazılımının alanları:

• Web tasarım
  • Web geliştirme
  • Gömülü sistemler
  • Mobil uygulama geliştirme
  • Siber güvenlik
  • Veri bilimi
  • Makine öğrenmesi
Diye uzar gider... Bunlar da kendi içinde ayrılır tabi. Benim tavsiyem kendiniz araştırmanız...

Sorduğunuz soru o kadar detaylı ki, burada yorum ile yazmaya kalksak şimdi makale çıkar ortaya. Yazılımının alanları:

• Web tasarım.
  • Web geliştirme.
  • Gömülü sistemler.
  • Mobil uygulama geliştirme.
  • Siber güvenlik.
  • Veri bilimi.
  • Makine öğrenmesi.
Diye uzar gider... Bunlar da kendi içinde ayrılır tabii. Benim tavsiyem kendiniz araştırmanız...

Dediğin gibi yapacağım, yurt dışına gitmek istiyorum ben üniversitede. Peki hangisi daha çok imkan sağlar bana? İş fırsatı için, daha fazla maaş vs.

Mobil uygulama geliştirmenin ucu açık bir bölüm olduğunu düşünüyorum. Bende bilişim bölümü öğrencisiyim web tasarım dalındayım ama pek gelecek yok gibi yurt dışı açısından.

Dediğin gibi yapacağım, yurt dışına gitmek istiyorum ben üniversitede. Peki hangisi daha çok imkan sağlar bana? İş fırsatı için, daha fazla maaş vs.

Ben Backend geliştiricisiyim, mesleğim bu. Web-based yazılımlar üretiyorum. Bu zamana kadar yazılımda değersiz bir alan görmedim. Seçtiği alanı iyi icra eden kişi kazanır bana göre.

Yurt dışı veya içi fark etmiyor, bu sektörde Remote çalışan çok kişi var. Yani A ülkesindeyken B, C, D ülkesindeki şirketlerde uzaktan çalışabilirsin.

Mobil uygulama geliştirmenin ucu açık bir bölüm olduğunu düşünüyorum. Bende bilişim bölümü öğrencisiyim web tasarım dalındayım ama pek gelecek yok gibi yurt dışı açısından.

Hangisi daha çok para kazandırır? Yurt dışı imkanı sunar sence?
Ben backend geliştiricisiyim, mesleğim bu. Web-based yazılımlar üretiyorum. Bu zamana kadar yazılımda değersiz bir alan görmedim. Seçtiği alanı iyi icra eden kişi kazanır bana göre.

Yurt dışı veya içi fark etmiyor, bu sektörde remote çalışan çok kişi var. Yani a ülkesindeyken B, C, D ülkesindeki şirketlerde uzaktan çalışabilirsin.

Evet uzaktan çalışılabilir, okuldaki bilişim öğretmenlerinden de öğrendim fakat ben yurt dışına gidip görmek de istiyorum. Bu nasıl olacak? Yurt dışında yaşayıp o ülkeye çalışmak falan olur mu?

Hangisi daha çok para kazandırır? Yurt dışı imkanı sunar sence?

Hocam liseden alınan bilgi ve diploma ile yurt dışına gitmeyi zor gibi görüyorum bunun içinde güzel ve verimli bir biçimde üniversite okuman lazım. Para kazandırma konusuna gelecek olursak eğer, çok iyi bir web tasarımcı mobil uygulama geliştiriciden daha fazla kazanabilir veya tam tersi, maaşlar bu camiada kesin bir şey değildir.

Bu nasıl olacak? Yurt dışında yaşayıp o ülkeye çalışmak falan olur mu?

Olur neden olmasın. Yurt dışındaki bir şirketten iş teklifi alırsan çalışabilirsin. Yani normal bir iş için nasıl iş arayacaksan, yazılımda da bu böyle. Farklı bir yöntemi yok.

Bu işte referansların önemlidir. Kimlerle çalıştığın veya yaptığın projeler.

Hocam liseden alınan bilgi ve diploma ile yurt dışına gitmeyi zor gibi görüyorum bunun içinde güzel ve verimli bir biçimde üniversite okuman lazım. Para kazandırma konusuna gelecek olursak eğer, çok iyi bir web tasarımcı mobil uygulama geliştiriciden daha fazla kazanabilir veya tam tersi, maaşlar bu camiada kesin bir şey değildir.

Yani o benim deneyimim oluyor sanırım. Bu deneyim Engineering manager de yok sanırım, yani deneyim var ama en kötüsü bile 20 bin TL gibi maaşlar alıyor galiba.
Olur neden olmasın. Yurt dışındaki bir şirketten iş teklifi alırsan çalışabilirsin. Yani normal bir iş için nasıl iş arayacaksan, yazılımda da bu böyle. Farklı bir yöntemi yok.

Bu işte referansların önemlidir. Kimlerle çalıştığın veya yaptığın projeler.

Hmm, anladım. Teşekkür ederim. Peki engineering Manager olmak istiyorum. Eğitim almaya nereden başlayabilirim, bu süreçte neler yapmalıyım? Amacım yurt dışına gidip güzel maaşla çalışmak. Daha sonra kendi işimi açmak istiyorum, borsa bilgim de var bir yandan yatırım yapıyorum falan. Yani aklımda planlar var şu an engineering Manager olmak ve yurt dışına gitmek istiyorum. Neler yapmalıyım bu süreçte?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı