Yazılım Aracılığı ile Şarkıların Türünü Bulmak Mümkün mü?

Sanat Güneşi

Decapat
Merhaba. Örneğin Youtube'da çalan herhangi bir şarkının türünü öğrenmemize yarayacak bir servis var mıdır? Yani mesela bir yazılım olsun ya da bir internet servis.i Ve ben oraya şarkının adını yazınca bana şarkının türünü söylesin. Böyle bir servis arıyorum ama bulamıyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Shanzam dan bahsetmiyoruz değil mi? parça adı veren app ?
Sanırım Shazam şarkı türünü bulmuyor sadece ismini filan buluyor. Ben türünü bulan bir servis arıyorum.

Türü derken? Şarkının adını yazınca milyonlarca bilgi çıkar zaten.
Şarkı türü işte... Nasıl anlatsam, Blues, jazz, rock, pop, classic, post-rock, deep house, metal vb... Şarkının türünü tespit edebilen bir servis arıyorum.

Şarkı türünü bulmak için yazılım yok. Sanatçıyı Google amcaya yaz hangi tarzda müzik yaptığını öğren bu kadar basit.

@melgoth O kadar basit değil o iş. Her şarkı için Google'da araştırma yapacaksak işimiz var. :) Ohhhoooo... Bazı sanatçılar birden fazla türde şarkı sunabiliyor ki bu işi daha da zorlaştırır. Neyse, memleketimizde servis için proje arayan insanlar vardı, alın size proje.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı