Yazılım atmak arabanın değerini düşürür mü?

Yiğit Efe55

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1-2 ay önce araba seçimi için sizlere danışmıştım. En sonunda M240i 2017 almaya karar verdim. Aracın beygiri vs. güzel. Yazılım atarak 330'dan 430-450 arasına çıkaranları gördüm. Sizce değer mi? Yazılım atarsak bir sorun olur mu?

Bence donanımsal artılar eklemek park sensörü kamera gibi işe yarayacak şeyler yükseltir ama yazılım düşürür bence orjinalliği çok bozduğunu düşünüyorum ama bu alıcıyada bağlı çoğu bence benim gibi düşünsede yazılım hoşuna gidecek tiplerde vardır.

Arkadaşlar 1-2 ay önce araba seçimi için sizlere danışmıştım. En sonunda M240i 2017 almaya karar verdim. Aracın beygiri vs. güzel. Yazılım atarak 330'dan 430-450 arasına çıkaranları gördüm. Sizce değer mi? Yazılım atarsak bir sorun olur mu?
Bence yazılım atılmamalı. Orjinalliğin bozulacağını ve araba için sağlıklı olmayacağını düşünüyorum.

Bu tür nadir araçlarda yapılan çoğu modifiye değer düşürür. Bu tarz araçları ikinci elde almayı düşünenlerin ilk baktığı şey aracın kurcalanmamış, yıpranmamış ve orijinal olması. Yazılımla 100 beygir arttırmak epey riskli bu arada. Aynı motor farklı BMW araçlarında aynı motor koduyla bu güçlerde kullanılıyor olsa da motorun iç ve dış parçalarında değişiklik oluyor.

Bence M240i aracında yazılım alacak insanlara hitap ettiği için sıkıntı çıkarmaz.
Bu arada araba çok güzel bir araç maalesef Türkiye'de nadir alacaksanız hayırlı olsun.

Hocam satmayı düşünmüyorsanız işin ehli birine yaptırın derim. Ancak M240i zaten oldukça seri bir araç. Ve o kadar nadir bir arabaya yapacağınız yazılım değerini düşürecektir. O yüzden ben olsam yaptırmazdım. Zaten Türkiye'de neredeyse hiçbir yerde tam verimle kullanamayacaksınız. 220D bile fazla gelebiliyor özellikle İstanbul'da yaşıyorsanız. (gece turlamayı seviyorsanız başka)

M240i yazılım atılabilecek bir araçtır. İşin ehli birinden attırırsanız hiçbir sorun çıkartmaz aksine aracınızdan daha çok memnun olursunuz. Stage 2 çok iyi olur. Ha tabi risk var mı var. Ben çoğunlukla atıp memnun kalan gördüm ama 10 kişiden biri de şanzımanı eline aldığını söylüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı