Yazılım & bilgisayar mühendisliğinde hedefi olan biri üniversiteden önce ne yapmalı?

Akatshix

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, konu belli. Ben çok bir hedefleme yapmasam da geçirecek olduğum yaz tatilini verimli geçirmek istediğimden bu bilgisayar alanlarında başlamak istiyorum. Ama üniversiteye başladığımda birisi X kodlamasını diğeri y yazılımını öğrenmiş ben ise sap gibi kalmak istemediğim için bir şeylerin elinden tutmam gerektiğini düşünüyorum. Düşüncem doğru mudur? Ya da bunları yapmak için sıfırdan başlayacak biri nasıl ve neye temel atmalı? Bu dediğim şey ister kitap okumak ister farklı alanlarda gelişmek ister kodlama ya da yazılım olsun bunlara nasıl başlamalıyım?

İlk önce "İngilizce" ile "Algoritma ve Veri yapıları" öğrenmen gerekir bence.

Lakin şunu da unutmamak gerek, bu büyük bir yolculuktur. Hemen bir yerlere gelemezsin. Nasıl sanayide çalışan çıraklar, 1-2 yıl içinde kalfa, usta oluyor, sen de bir çalışma ritmi tutup, gelişeceksin öyle.

Bootcamp, teknoloji ve yazılım haberlerini de hiç kaçırma.

İlk önce "İngilizce" ile "Algoritma ve Veri yapıları" öğrenmen gerekir bence.

Lakin şunu da unutmamak gerek, bu büyük bir yolculuktur. Hemen bir yerlere gelemezsin. Nasıl sanayide çalışan çıraklar, 1-2 yıl içinde kalfa, usta oluyor, sen de bir çalışma ritmi tutup, gelişeceksin öyle.

Bootcamp, teknoloji ve yazılım haberlerini de hiç kaçırma.
İlgin için teşekkür ederim , tabiki de bir iş bir anda olmaz bunun farkındayım. Yalnız bu işe başladığımda daha kalifiye olmak için uğraşıyorum. Dediğiniz kısımları genellikle biliyorum ama öğrenmem gerekirse bir çok method ve eğitici kanal çıkıyor. Siz ne önerebilirsiniz ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı