Yazılım Bilmeden Yazılım Mühendisliği Okumak

JessFlex

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı sadece günlük işler, oyun oynamak, video izlemek, İnternette makale yazı okumak için kullanıyorum. Yani yazılım hakkında bir bilgim yok. Bunlar olmadan Yazılım Mühendisliği okuyabilir miyim ? Tabii ben bölümde ne öğretildiğini bilmiyorum tercihim okuyan veya bitirmiş birinden cevap alabilir miyim, yazılım bilmeden sonradan öğrenerek bölümü okuyup bitirebilir miyim ?

Her neyse şaka bir yana :) Temeliniz yok ve bilgisayarla fazla haşır neşir değilsiniz. Daha önce yazılım teriminin yanından geçmemişsiniz, bölümde neler öğretildiğine dair fikriniz bile yok :) Önce bir araştırın derim ben. Burada yorum yapacaklar kendi tarafınca eminim daha önceden bilgi sahibidirler. Yazılım öğrenmek aslında dil öğrenmektir. Öğrendiğiniz dili yazıya dökerek de program yazılır. Bana göre en basit tanımı budur yazılımın :p Hevesiniz varsa, gerçekten istiyorsanız okuyabilirsiniz. Ama eğer sadece merak ile, bir bakıp çıkıcam gibi başlarsanız hiç bulaşmayın derim.

Yazılım Mühendisliği'ni okuyabilirsin fakat ufak bir temel atmaya çalış.Yazılımda farklı amaçlar için farklı diller olduğundan şunu öğren demiyorum fakat algoritma kurmak gibi şeyleri öğrenmen lazım.Ayrıca her nekadar MF-4'ten de alsa ingilizcenizin iyi olması ve rahatlıkla dil öğrenebiliyor olman gerekli eğer rahatlıkla dil öğrenemiyorsan çok zorlanırsın.Yazılım Mühendisliği yerine Bilgisayar Mühendisliği düşünebilirsin bir çok yazılımcı yazılım mühendisliği mezunu değil.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı