Yazılım bitiyor mu?

bymyself

Hectopat
Daha fazla  
Yazılım öğrenmek istiyorum ama ileride bazı yazılım dalları bitecek sanırım. Sizce yazılımın hangi yönleri ileride biter? Ona göre kendimi geliştirmek istiyorum.

Yazılım olayı hemen bitmez ancak çok da gelecek görmüyorum. Yine de her şeyi yapay zeka yapsa dahi onu bilgisi dahilinde kullanacak kişiler için öğrenmek şart en azından orta vadede. Ben şu anda bir websitesi ve uygulama geliştiriyorum calude code ile. Ne yapmasi gerektigini soyluyorum ve neredeyse her seyi kendi hallediyor bilgisayarda.

Yapay zeka yazılımı %100 öldüremez web tasarım falan ayakta kalır mı bilmem ama oyun geliştiriciligi hâlâ ayakta kalır bir 20 sene falan 20 sene geçse bile %60 ayakta falan kalır yapay zeka %100 kusursuz bir araç değil kodlarda bazen alakasız hatalar yapıyor keza yapay zeka her şeyi düzgün yapsa bile oyun her türlü yayınlanır yapimcida bir çırpida parasını kazanır web tasarım falan aynı şeyi söylemem ama animasyon tasarım 20 yıl daha insan elinde olur çünkü kimse AI bir şey izlemek istemez YT Shorts tüm AI videoların hepsi 1 like var anca.

Yapay zeka yazılımı bitirecek ya yazılımcılar işsiz kalacak dilenecekler yapay zekayı silmeye falan çalışacaklar hatta.
Edit: birileri dislike atmaya başlamış ironi işareti koyduracaksınız illaha ya.

Yapay zeka resim çizebilir, Ama özgün bir UI tasarımı bile yapamaz. Ancak kendi kendini eğitebileceği zaman bitebilir. Bu da şu an çok zor. Yani ilerde çok uzun zaman var. Yazılım ve Elektrik-Elektronik mühendisliği yapay zekanın kesin olarak bitiremeyeceği mesleklerdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı