Yazılım mühendisliği bitiyor mu?

Lise sona geçtim. Amerika'da yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Ama bazı arkadaşlar yazılım mühendisliğinin biteceğini, ChatGPT gibi yapay zekaların bunun yerini alacaklarını söylüyorlar. Ne kadar doğrudur?

Yapay zeka yavaştan ilerliyor gelecekte bu durum daha da ilerleyebilir halen hazırda yurt dışına çıkma gibi bir seçenek varken. Farklı alanlardan gidebilirsiniz. Yazılım mühendisliği bitmeyecek ama çok büyük oranda değişecek ve çalışan birey sayısı çok sert şekilde düşücektir ya herkesi geçip en tepeye çıkıp yapay zekayı denetliyeceksiniz, ya da farklı bir kapıdan devam edeceksiniz.

Eki Görüntüle 2547015
Yazılım öğrenmeyin diye daha önce de demişti ama tamamen bitmez herhalde. Alternatif olarak bilgisayar ya da elektrik elektronik mühendisliğine yönelmek daha sağlıklı gibi geliyor bana. Orada da işini görecek kadar öğretiliyor yazılım.

Bu adam elindeki AI urunlerini pazarlamak icin bol keseden atip tutuyor. Aynisini Anthropic CEO'su da yapiyor. Cok itimat etmeyin bu tarz adamlarin sozlerine.

Bilgisayar mühendisliği de düşünüyordum zaten ikisinin arasında kalıyordum hep. Bilgisayar mühendisliği daha iyi olacaksa ben razıyım.

Dedigim gibi ABD'ye gideceksen oradaki imkanlarin fark yaratacagi bir alana yonel bence. Yazilima yonelip is yapman icin ABD'ye gitmene gerek yok ama donanim tarafinda her yerde is bulamazsin.

Her meslekte yapay zekayla ilgili değişimler var. Kodu yapay zekaya yazdırıyorlar evet ama tüm planlamasını yapmıyor veya yeterli kalitede ve her türlü probleme uygun çıktı alamıyorlar. Başka bir örnek olarak elektronik alanında da PCB tasarımlarında ve veri yollarının planlanmasında yine yapay zekadan yararlanılıyor. Yapay zekayı araç olarak işinde kullanıp en verimli şekilde çalışabilmek olay. Tabii şirket 10 yazılımcı alacağına 5 tane alacak onu da en verimliler arasından seçecek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı