Yazılım bölümü nasıldır?

Güzeldir, ellerinden öper. Eğer iyi bir üniversiteye gitmiyorsan, daha doğrusu üniversitenin yazılım bölümünde olan hocalar nam salmamışsa iş başa düşüyor. Bunu aklında bulundur. Her türlü kendin öğrenirsin yazılımı sonra. Sadece diploma için okursun.

Matematik programlamanin baslangici zaten. Eger competitive programming videolari izlersen adamlarin denklem kurduklarini gorebilirsin. Oyun yaparken de ayni sekilde denklemler uzerinden gidiyorsun. Acikcasi benim icin zevkli fakat okullarda verilen egitimler ile gercek hayattaki programlamanin uzaktan yakindan alakasi yok. Bu yuzden sadece okulda ogrenmek yetmeyecek, kendin veya kitap/websitelerden destek almak zorunda kalacaksin. Libraryler hakkinda zaten hicbir sey ogretmiyorlar, sen zorunlu olarak internetten arastiracaksin. Eger ugrasamam diyorsan hic secme.

11.sınıfa giden bir lise öğrencisiyim. Bölümüm; Bilişim Teknolojileri, dalım; Ağ İşletmenliği Ve Siber Güvenlik. Matematiğim cidden kötüdür ama hocalarıma göre yazılımda gayet iyiyim. Geçen sene okulda C# anlatıldığı için temel seviyede C# biliyorum. Şuan Python öğreniyorum. Matematiğimin kötü olması bana bir sorun çıkarmadı. En azından şimdilik.

Matematikle aram iyi değil :( Matematik az veya olmayan bölüm var mı?
Hukuk var istersen.

Zevkine mühendislikte matematik kullanılmıyor. Hem o kafa yapısı hem de gerçekten işlemlerde de gerekiyor.
Meslek öyle tipine bakılıp seçilmez. "Ben şunu şunu yapabiliyorum, şu mesleğe de yatkınım ("Bu meslek çok hoş yav." demekten bahsetmiyorum.) yaparım ben o mesleği." dediğin mesleklere yönelirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı