RX 6700 XT sistem aniden donup kalmaya başladı

Makaleler
6
Yer
Starling City
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci;
R5 5600 - 4.7 GHz OC

Fan;
ID-COOLING SE-224-XT White

Anakart:
Gigabyte B550M DS3H

Ekran Kartı;
PowerColor Red Devil RX 6700 XT

Bellek;
GSKILL RipjawsV 4x8GB Siyah 3200Mhz DDR4 CL16

Depolama SSD;
Patriot Burst 480GB 560/540 MB/s
Samsung 870 Evo 250GB 560/530 MB/s
Kioxia Exceria G2 1TB 2100/1700 MB/s

Kasa/Güç Kaynağı;
GameGaraj NEO 202 Beyaz
MSI MPG A750GF 750W 80+ Gold
Meslek
Green Arrow
RAM
32 GB 3200 MHz CL16
Ekran kartı
RX 6700 XT
Anakart
B550M DS3H
İşlemci
R5 5600
Selamlar. Sistem aniden donup kalmaya başladı.

Genelde oyun oynarken masaüstüne döndüğümde yaşıyorum. Yakın zamanda herhangi bir BIOS, ekran kartı vb. güncellemesi yapmadım. Windows güncellemelerinden şüpheleniyorum o sebeple.

Sizde var mı benzeri bir sorun?

RAM'i 32'ye yükseltmiştim ama bu sorunu yeni yaşamaya başladım. MemTest86'da 1 tane bile hata çıkmadı.

Selamlar. Sistem aniden donup kalmaya başladı.

Genelde oyun oynarken masaüstüne döndüğümde yaşıyorum. Yakın zamanda herhangi bir BIOS, ekran kartı vb. güncellemesi yapmadım. Windows güncellemelerinden şüpheleniyorum o sebeple.

Sizde var mı benzeri bir sorun?

RAM'i 32'ye yükseltmiştim ama bu sorunu yeni yaşamaya başladım. MemTest86'da 1 tane bile hata çıkmadı.

Bütün güncelleştirmeleri kontrol edip güncelleyip tekrardan deneyin bence. Ekran kartı sürücülerini tekrardan kurun. Bir de öyle kontrol edin. RAM'ler ile alakalı bir durum oluşacağını düşünmüyorum. Bir de sistemi bir teste sokun ısıları takip edin donup kalıyor mu bir takip edin. Ona göre bir vaziyet alırsınız.

Kapat aç yapıyorum. Donup kalıyor.

Bu tıp sorunlar genelde PSU'dan kaynaklanır. Senın durumunda masaustune donus yaptıgında guc kaynagına bınen yukte anlık degısıyor ve dalgalanıyor, eger arıza varsa duzgun guc saglayamıyor ve PC kıtlenıyor. Bunu anlamanın en ıyı yolu farklı bır PSU denemektır, tam yuk altına sokacak testler yapsanda sorun oldugu anlasılmayabılır.

Bu tıp sorunlar genelde PSU'dan kaynaklanır. Senın durumunda masaustune donus yaptıgında guc kaynagına bınen yukte anlık degısıyor ve dalgalanıyor, eger arıza varsa duzgun guc saglayamıyor ve PC kıtlenıyor. Bunu anlamanın en ıyı yolu farklı bır PSU denemektır, tam yuk altına sokacak testler yapsanda sorun oldugu anlasılmayabılır.

Bu sorunu eskiden yaşıyordum. Bu şekilde işlemiyor hocam. RX 6700 XT'ye ilk geçtiğimde Alt+Tab attığımda, masaüstüne döndüğümde PC şak diye kapanıyordu. MSI'ın 750W PSU'suna geçtim. O sorun düzeldi.

Bu dediğim gibi farklı. Eski sorunun aynısı olsa PC kapanırdı. Donup kalıyor.

Bu sorunu eskiden yaşıyordum. Bu şekilde işlemiyor hocam. RX 6700 XT'ye ilk geçtiğimde Alt+Tab attığımda, masaüstüne döndüğümde PC şak diye kapanıyordu. MSI'ın 750W PSU'suna geçtim. O sorun düzeldi.

Bu dediğim gibi farklı. Eski sorunun aynısı olsa PC kapanırdı. Donup kalıyor.

Ben kesın sorun budur demıyorum ama bır de soyle dusun, oncekı PSU komple kapanmasına yol acarken bu PSU'dakı sıkıntı krıtık bır parcaya o an dogru gucu veremedıgı ıcın sıstemın kılıtlenmesı ıle sonuclanıyor olabılır. Eger dedıgım gıbı sorun PSU da cıkarsa yasadıgın bolgede elektrıkle alakalı bır problem vardır. Yenı bır guc kaynagıyla bırlıkte UPS yada regulator de almanı onerırım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı