Yazılım dili öğrenme şekli nasıl olmalı?

Endersqui

Centipat
Daha fazla  
Udemy üzerinden Python öğreniyorum. Hatalı bir yöntem olduğunu bilerek kurstaki kodların aynılarını kendi notebookuma geçiriyorum. Ama bundan başka bir yöntem bilmiyorum proje yap diyenler oluyor ama daha proje yapacak seviyeye gelmedim. Sizce ne yapmalıyım kurstaki videoları izlerken nasıl öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Udemy üzerinden Python öğreniyorum. Hatalı bir yöntem olduğunu bilerek kurstaki kodların aynılarını kendi notebookuma geçiriyorum. Ama bundan başka bir yöntem bilmiyorum proje yap diyenler oluyor ama daha proje yapacak seviyeye gelmedim. Sizce ne yapmalıyım kurstaki videoları izlerken nasıl öğrenebilirim?
Öncelikle istikrarlı olmalısın. Her zaman hocan ne yapıyorsa farklı-benzer şeyleri hocandan destek almayarak yapmaya çalış elinden geldiği kadar böyle yaptıkça Ne ara geliştiğinin farkına varmayacaksın :)

Hello world yazdigin an proje yapabilirsin, sadece projeden kastin ufak olmali uzunca bir sure.
CLI ile calisan basit seyler yazarak baslarsin, gittikce karmasiklastirirsin projeleri.

Udemy de ne idugu belirsiz birinin yazdiklarina bakip "gelistirdigin" TO-DO uygulamasindansa, terminalden verilen kullanicinin tahmin ettigi sayiyi terminalden bulmaya calisan ve bunu farkli algoritmalarla yapan bir uygulama seni 20 kat daha fazla gelistirir. Binary search ogrenirsin, DFS BFS ogrenirsin, range query ogrenirsin; bu metodlarin execution surelerini karsilastirirsin hangi intervalde hangisinin daha efektif oldugunu ogrenirsin.

Oraya 2 buton koy, click aksiyonuna bir seyler ekle tarzi seylerin muhendislik egitimi acisindan cok buyuk bir degeri yok, o yuzden genelde giris seviye dersleri hep terminalden yurur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı