Yazilim dili olarak ilk Python iyi mi?

Merhaba ben 16 yasindayim ve kendim yazilim ogreniyorum ve Udemy'den kurs satin aldim ve calisiyorum. Instagram'da gordugum bazi videolarda Python yerine Java'ya da C# ogren diyorlar nedeni nedir, ve sizce yazilim icin ilk Python ogrenilir mi? Bir de direkt Python ogrenirsen zorlanirsin diyorlardi neden zorlanacağım bilen var mı? İlk hangi dili onerirsiniz?
Ne yapmak istiyorsun? (Birini hacklemek dışında.)
Masaüstü (Desktop GUI) yazılım mı geliştirmek istiyorsun?
Mobil uygulama mı?
Oyun mu? (Tavsiye edilmez, yavaş çalışabilir.)

Python'un çeşitli kütüphanelerinden yararlanıp bu dediğim 3'ünüde geliştirirsin.

nstagram'da gordugum bazi videolarda Python yerine Java'ya da C# ogren diyorlar nedeni nedir, ve sizce yazilim icin ilk Python ogrenilir mi? Bir de direkt Python ogrenirsen zorlanirsin diyorlardi neden zorlanacağım bilen var mı? İlk hangi dili onerirsiniz?

Yazilim dili diye bir sey yok, programlama dili var.

Yazilim gelistirmeye adim atarken ogrendigin dilin uzun vadede bir etkisi yok, cunku ogrenecegin sey programlamanin temelleri. Bunu da her dilde yaparsin. Araba surmeyi ogrendigin arabanin markasi, modeli gibi bir sey bu. Hic onemi yok. Manuel vites arac ile ogrenirsen basta zorlanip ileride bazi seyleri daha kolay yaparsin ama otomatik vites ile ogrenirsen de baslangicta kimi temel kavramlari ogrenmekle vakit kaybetmeden direkt surus mekanigini anlayabilirsin gibi bir analoji kurulabilir.

Teknik olarak ogrenmeye basladigin dilin sonrasinda yapacaklarinla bir iliskisi yok. Alan secmek zorunda da degilsin baslangic diline karar vermek icin de. Random atip baslasan da sonuc degismez. Ister Python ile basla, ister C istersen de Lisp ile basla. Uzunca bir sure yazacagin if-else-while olacak.

Yazilim dili diye bir şey yok, programlama dili var.

Yazilim gelistirmeye adim atarken ogrendigin dilin uzun vadede bir etkisi yok, cunku ogrenecegin şey programlamanin temelleri. Bunu da her dilde yaparsin. Araba surmeyi ogrendigin arabanin markasi, modeli gibi bir şey bu. Hiç onemi yok. Manuel vites arac ile ogrenirsen basta zorlanip ileride bazi seyleri daha kolay yaparsin ama otomatik vites ile ogrenirsen de baslangicta kimi temel kavramlari ogrenmekle vakit kaybetmeden direkt surus mekanigini anlayabilirsin gibi bir analoji kurulabilir.

Teknik olarak ogrenmeye basladigin dilin sonrasinda yapacaklarinla bir iliskisi yok. Alan secmek zorunda da degilsin baslangic diline karar vermek icin de. Random atip baslasan da sonuç degismez. Ister Python ile basla, ister C istersen de lisp ile basla. Uzunca bir sure yazacagin if-else-while olacak.

Verdigin cevap icin tesskur ederim dostum.

Ne yapmak istiyorsun? (birini hacklemek dışında.)
Masaüstü (desktop GUI) yazılım mı geliştirmek istiyorsun?
Mobil uygulama mı?
Oyun mu? (tavsiye edilmez, yavaş çalışabilir.)

Python'un çeşitli kütüphanelerinden yararlanıp bu dediğim 3'ünüde geliştirirsin.

Mobil uygulama ve oyun tasarimciligi arasinda dusunuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı