Yazılım dillerini unutmamak

ı love you

Hectopat
Katılım
27 Haziran 2020
Mesajlar
1.242
Çözümler
4
Bayağı bir süredir Python öğrenmeye çalışıyorum. Ama bu dili öğrendim demeye ne zaman başlarım? Ve nasıl hiç dili unutmadan aktif kullanabilirim?
 
Sürekli bir şekilde öğrendiğiniz dilde bir şey yazarak pratik yaparsanız unutmazsınız.
 
Bunun için biz ne desek yanlış olur. Ben not tutarak unutmam, öteki proje yapmaya çalışarak unutmaz, bir diğeri de pratik yaparak. Unutmamak için yapman gerekenleri senin bilmen lazım. Hep yaptığın şeyleri nasıl unutmuyorsan bunu da öyle unutmamalısın.
 
Aslında programlamayı öğrenince unutmak pek mümkün olmuyor ya. Ben C öğrendim mesela, sonra uzun süre kullanmadım. Araya C# ve web dilleri girdi. Bu ay tekrar kullanmaya başladım. İlk yazarken bi an afalladım nasıl ekrana çıktı alıyorduk hatırlayamayıp duraksadım. Ne nasıldı diye ufacık bir on beş dakika kadar internette gezinmem yetti her şey olduğu gibi geri geldi.
 
Unutmamak için kendiniz bir proje geliştirebilirsiniz veya hazır projelerde çalışabilirsiniz. Bunun dışında zaten iyi programcılar her komutu, her fonksiyonu, modulü ya da her işlevi ezbere bilmezler. Çünkü ezbere bilmelerine gerek yoktur. Eğer unuttukları bir şey varsa veya ihtiyaç duydukları ama bilmedikleri bir metod karşılarına çıkarsa Google´dan ya da dökümanlardan bakarak birkaç saniyede öğrenebilirler ve işlerine kaldıkları yerden devam edebilirler. Yani aslında algoritma kurma yeteneğiniz güçlüyse unutmak gibi bir sorunu kafanıza takmazsınız. Önemli olan algoritma kurabilmek. Bunun içinse, yani algoritma kurma yeteneğinizi geliştirmek içinse bol bol örnek soruları ve problemleri çözmeniz gerekir.
 

Geri
Yukarı