Yazılım dillerini unutmamak

Programlama dillerini unutmamak imkansız. Şöyle ki dilin yazım kurallarını syntaxlarını zaman içerisinde unutmanız gayet normal. Kimse bütün kodların syntaxlarını formatlarını tek seferde ezbere yazamıyor emin olun. Ha uzun zamandır üzerinde çalıştığınız proje geliştirdiğiniz bir dilde bunları aktif olarak yapabilirsiniz, ben lisede sürekli C# ile otomasyon programları yaptığım için ezbere tüm kodları yazabiliyordum. Araya nereden baksanız 8 yıl girdi ve yazım kurallarının birçoğunu unuttuğumu fark ettim.

Esas olan kavramları öğrenmek, bir kod hata verdiğinde okuyup anlamak, sorunu araştırıp çözebilmek, nerede ne kullanıldığını sorunu hangi fonksiyonlarla ya da hangi mimari ile çözdüğünüzü bilmek. Kavramlar kafanızda oturdukça yazım kurallarından etkilenmez hale geliyorsunuz. Son olarak ezber yapmayın, mantığı öğrenin hata üretin, sorun üretin. Proje üretin.
 
Bende pyhton öğrenmiştim çok ileri seviye olmasa da. Küçük programlar yazabiliyordum. 1-2 gün bile ara verince birazcık yavaşlıyordum kod yazarken. (Bunu sadece ben yaşıyor olabilirim biraz unutkanım.) 6-7 aydır neredeyse hiç kod yazmadım ve neredeyse tamamen unuttum.
 

Geri
Yukarı