Yazılım dünyasında Python'a saygı duyuluyor mu?

Python bir yazılım dili ve diğer programlama dilleri kadar karmaşık ve kapasiteli. Bilmediğiniz konular hakkında konuşmamanızı öneririm.
Varsa bir GitHub sayfan at, Python ile bugüne kadar karmaşık neler yapmışsın görelim. Bizi de ikna etmiş ol. Ama senin GitHub sayfan olacak ha, bunu doğrulayacaksın login olup.

Ben teklifimi verdim, istediğiniz kadar beğenmeme atabilirsiniz. Varsa Python ile aşırı komplike zor proje yapan gelsin atsın.

Python'a zor diyenler, yazılıma yeni başlamıştır ve neyin ne olduğunu bilmeden sağa sola laf atıyordur.

Yanlış bir şey yaparsan günlerce arıyorsun hatayı.
Günlerce hata arayanların bir debuggeri nasıl kullanması gerektiğini bilmemesiyle alakalı.

Python bir yazılım dili ve diğer programlama dilleri kadar karmaşık ve kapasiteli. Bilmediğiniz konular hakkında konuşmamanızı öneririm.
Bildiğin hangi dillerle kıyaslarsak?

Boşuna uğraşmaya gerek yok bence. Zaten tüm Pythoncular gelip aksini iddia eden bir mesaj yazmak yerine beğenmeme atıyorlar. Atın Py ile yaptığınız komplike ve zor bir proje inceleyip muadilleriyle kıyaslayalım.

Python, Dünyada en çok kullanılan 3. programlama dilidir. Python, scripting dili değildir. Google, Instagram gibi büyük uygulamalar Python kullanmaktadır. Python kolay bir dil değildir. Python'a kolay diyenler sadece gereksiz tool'lar yazmıştır.

Python, Dünyada en çok kullanılan 3. programlama dilidir. Python, scripting dili değildir. Google, Instagram gibi büyük uygulamalar Python kullanmaktadır. Python kolay bir dil değildir. Python'a kolay diyenler sadece gereksiz Tool'lar yazmıştır.

Şunlara baktığında çok komplike şeyler görebiliyor musun?

Boşuna uğraşmaya gerek yok bence. Zaten tüm Pythoncular gelip aksini iddia eden bir mesaj yazmak yerine beğenmeme atıyorlar. Atın Py ile yaptığınız komplike ve zor bir proje inceleyip muadilleriyle kıyaslayalım.
Böyle tek tek yazarken çok zorlanıyorlardır hocam.

1690710042018.png

Insanlar sanki Python'a HTML gibi bakiyor. Kolay, basit ve sadece ufak islerde zaman kazandiran bir aracmis gibi bakiliyor gibi gordum. Ozellikle eski yazilimcilar yazilim dili bile demiyor, 'buyuk projeler yapamazsin, ancak ufak isler yaparsin' dusuncesi var, C++'in script e cevrilmis hali diyen gordum vs vs. siz ne dusunuyorsunuz? Veri projelerinde cok fazla kullanildigini biliyorum. Onun disinda pek bilgim yok, herkes kolay diye oneriyor cevremde.

Python başlangıç olarak güzel bir dil fakat yüksek geri dönüt ve işlem yapabilecek kapasiteye sahip değil. Çok yüksek geri dönüt ve trafik üretmeyen bir proje olursa güzel işler çıkartılabilir fakat dediğim gibi çok yüksek trafik ve geri dönüt isteyen işlemlerde farklı dillere yönelmelisin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı