Yazılım dünyasında Python'a saygı duyuluyor mu?

Bana sebep sonuçla gel. Ben diyorum ki Python yorumlayıcısı olmadan çalışmıyor. İstediğin kadar exe yap, dll halinde sürpriz yumurta gibi geliyor yorumlayıcısı. Bu mu programlama dili?

Aşağıda 'Applications', 'Web Applications' ve 'Video Games' yazıyor, o başlıktakilere bakın: List of Python software - Wikipedia

Haters gonna hate, simit abim haklı. Büyük işler yaparsın da bir süre sonra çırpınmaya başlarsın. Millet gerek olmadığı için OOPsini bile öğrenmiyor herkes fonksiyonlarla kullanıyor dili.

Güzel dil hoş dil de hepsinin amacı farklı, küçük işler yapmak için çok büyük nimet fakat işler büyüyünce C#, Java, C++ gibi bir dile geçmek gerekebiliyor.

Aşağıda 'Applications', 'Web Applications' ve 'Video Games' yazıyor, o başlıktakilere bakın: List of Python software - Wikipedia
Tamam ama, bu Python'u karmaşık işler için kullanılabilir yapmıyor..

Bu arada sen niye Bilgisayar mühendisliği okumayanları küçümsedin şimdi? Her bilgisayar mühendisliği okuyan Google'da Ms'de falan mı çalışıyor. Ayrıca Bilgisayar mühendisliği okumayacağım ne malum acaba?

Python'un zor ve karmaşık tarafı var ancak bunun çoğu Pythonla ilgili değil.

Bahsi geçen konu yazım kolaylığı ve kolay çalıştırmaysa. Python'un ortaya çıkış amacı zaten bu hızlı scriptler oluşturmak.

Ancak programlama dillerinin de bazen kendine göre zorlukları oluyor ve bunlar her zaman o dilin iyiliğine olmuyorlar.

Python'un zorluğu hata yakalama karmaşıklığı ve büyük projelerde neyin hangi hata olduğunu anlamanız zor. Bu Python'un en büyük eksisi ve şu an ekibi Rust benzeri bir hata yakalama üzerine çalışıyor zaten.

Artı olarak dilin en sık kullanıldığı alanlar beyin göçerten alanlar, geçmişte bu alanlara göre yorumlarken Python'un da "basit" olarak nitelendirilemeyeceğini yorumlardım. Ancak bu zorluk büyük oranda Python'un değil kullanım alanlarının zorluğu.

Ancak yine de "Dünyanın en kolay dili, bebek işi, çok basit çok kötü." gibi yorumların yapılmasını birazcık gerçekten uzak buluyorum.

Şimdiye kadar C yazarken ne kadar zorlandıysam Python yazarken de o kadar zorlandım. Çünkü belli bir süreden sonra artık dil syntax'ından dolayı zorlanmadığınız için projeler zorluğu belirliyor. Ancak bu yine de Pythonla yazdığım bir projeyi C ile yazarsam daha fazla zorlanacağım gerçeğini değiştirmez.

Python'un bir diğer zorluğu da okunabilir bir dil olmaması ancak bu dilin eksiği. Örneğin değişken değerleri fonksiyon içlerinde zorunlu değil ve bunu birkaç modüllü büyük bir projede yapıyorsanız okumanız çok zorlaşıyor mesela Rust bu şekilde değil.

Demem o ki çok kolay veya çok zor demek ve her iki tarafın da birbini bu şekilde aşağılaması mantıksız. Amacı kolay olmak olan bir dili kolay diye eleştirmek ve gömmek daha da mantıksız.

Göze Rust'ı müthiş güvenli olduğu için eleştirmek gibi geliyor.

Evet dediklerinize katılıyorum, Python zaten kullanışlı bir dil ve bunu reddeden yok. Ama her dilin kullanılabileceği ve kullanılmasının kötü olacağı alanlar var.

Ayrıca Python'un insanlar tarafından full fonksiyonel kullanılmaması da o dilin kötü olduğunu göstermez. Ancak büyük bir eksidir ve dilin buna izin vermemesi gerekir.

Python'un zorluğu kolay olmasıdır. Biraz saçma bir cümle oldu ama olay biraz da bu.

Bu arada ben şunu net bir şekilde söyleyebilirim. Python'a saygı duyuluyor çünkü bir problemin en başında genelde sorun Python'la çözülüyor amacına uygun olarak. Ancak daha sonrasında çözüm daha iyi çalışan bir dil ile Python'un yaptığı şey yapılarak çözülüyor ve Python'a küfürler ediliyor.

Mesela ben çok fazla Python'a söverim çünkü daha iyisini başka bir dille yaptım. Ancak çoğu zaman 10 dakikada beni kurtardığını unuturum.

Yani Python aynı kişi tarafından hem saygı duyulan hem de nefret edilen bir dil. Bu hiç şaşmaz.

Güzeldir, hızlıdır ancak en iyisi değildir bunun da sebebi tartışmayı alevlendirdiği üzere kolay olmasıdır.(Prototipleme konusunda hızlı yanlış anlaşılmasın.)

-Kimi zaman Python fanı, çoğu zaman haterından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…