Yazılım dünyasında Python'a saygı duyuluyor mu?

yasinbmt00

Hectopat
Daha fazla  
Insanlar sanki Python'a HTML gibi bakiyor. Kolay, basit ve sadece ufak islerde zaman kazandiran bir aracmis gibi bakiliyor gibi gordum. Ozellikle eski yazilimcilar yazilim dili bile demiyor, 'buyuk projeler yapamazsin, ancak ufak isler yaparsin' dusuncesi var, C++'in script e cevrilmis hali diyen gordum vs vs. Siz ne dusunuyorsunuz? Veri projelerinde cok fazla kullanildigini biliyorum. Onun disinda pek bilgim yok, herkes kolay diye oneriyor cevremde.

Insanlar sanki Python'a HTML gibi bakiyor. Kolay, basit ve sadece ufak islerde zaman kazandiran bir aracmis gibi bakiliyor gibi gordum. Ozellikle eski yazilimcilar yazilim dili bile demiyor, 'buyuk projeler yapamazsin, ancak ufak isler yaparsin' dusuncesi var, C++'in script e cevrilmis hali diyen gordum vs vs. Siz ne dusunuyorsunuz? Veri projelerinde cok fazla kullanildigini biliyorum. Onun disinda pek bilgim yok, herkes kolay diye oneriyor cevremde.
Python zaten scripting dili değil mi?

Insanlar sanki Python'a HTML gibi bakiyor. Kolay, basit ve sadece ufak islerde zaman kazandiran bir aracmis gibi bakiliyor gibi gordum. Ozellikle eski yazilimcilar yazilim dili bile demiyor, 'buyuk projeler yapamazsin, ancak ufak isler yaparsin' dusuncesi var, C++'in script e cevrilmis hali diyen gordum vs vs. siz ne dusunuyorsunuz? Veri projelerinde cok fazla kullanildigini biliyorum. Onun disinda pek bilgim yok, herkes kolay diye oneriyor cevremde.

Ben şu an Python öğreniyorum daha önce hiçbir dil öğrenmedim ilk başlayanlar için iyi bir seçenek yazması kolay ama okunması en zor dillerden. Doğruda diyorlar aslında büyük proje yapamazsın.

Senin ne yapacağına göre değişir programlama dili seçimin, önce ne yapacağına karar ver. Diğer insanların dil önerilerini takma.

Ozellikle eski yazilimcilar yazilim dili bile demiyor
Python bir yazılım dili değil. Scripting dili. Javascript de öyle. HTML ise daha da basitinden bir markup dili. C bir yazılım dili. Rust bir yazılım dili. PHP değil mesela, script o.
Yazılım dili: Programı derlersin, direkt işlemcide çalışır.
Scripting dili: Kodunu bir başka yürütücü program yorumlar ve çalıştırır.
Markup dili: Bir başka programa konfig falan sağlarsın görüntüyü nasıl göstereceğine dair.

Kolay, basit ve sadece ufak islerde zaman kazandiran bir aracmis gibi bakiliyor gibi gordum.
Öyle. Kod üzerinde hızlıca değişiklik yapıp, modüllerle yapacağın programı hızlıca yaparsın. Kısıtlamalar da var tabii. Yaptığın program 50 GB RAM kullanınca ağzını açıp bir şey deme hakkın olmaz ama.

Python'da hello world programı 60 MB RAM kullanır. C ile yazdığında kilobaytlar...

Python bir yazılım dili değil. Scripting dili. Javascript de öyle. HTML ise daha da basitinden bir markup dili.

Öyle. Kod üzerinde hızlıca değişiklik yapıp, modüllerle yapacağın programı hızlıca yaparsın. Kısıtlamalar da var tabii. Yaptığın program 50 GB RAM kullanınca ağzını açıp bir şey deme hakkın olmaz ama.

Python'da hello world programı 60 MB RAM kullanır. C ile yazdığında kilobaytlar...
Bunun sebebini de açıklayayım, Python yorumlanan bir dil ve Py kodları çalıştırılırken ekstra bir katman üzerinden çalıştırılır. C ise direkt olarak makine koduna derlenir.

Kolay ama cidden C ye göre çok yavaş. Bu onu büyük projelerde kullanmayı zorlaştırıyor ama programlamaya başlamak için iyi bir dil. Projenin türüne göre eğer hızlı çalışması gereken bir proje değilse Python kullanilabilir hatta C ye göre daha kolay olur. Ama gidipde Python kolay bir dil diye Python kullanmamak salakların işidir. Yapacağın projeye ve amacına göre seçersin. İşlemcinin sıcaklığını gidip Python'la alma bir zahmet.

Bunun sebebini de açıklayayım, Python yorumlanan bir dil ve Py kodları çalıştırılırken ekstra bir katman üzerinden çalıştırılır. C ise direkt olarak makine koduna derlenir.
Evet, script dilleri fazla RAM tüketimine mahkumdur çünkü ekstra olarak yorumlayıcıya ihtiyaç duyarlar...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı