Yazılım için 2 GB RAM yeterli midir?

Hafif bir linux dağıtımı ve özelleştirilebilir bir text editör her türlü işini görür.

Güncelleme: 1 sene bu PC ile idare etmem gerekeceği için çok sorun çıkarmasın diye SSD, atı X1550 series ekran karti, Intel Core 2 Quad 4 çekirdekli işlemci taktırdım. Toplam maliyet 1000 tuttu.
Aslında RAM de taktiracaktim anakart Max 2 GB destekliyormus. Ben de elimden geldiği kadar yükselttim.

@569992 ne hatası alıyorsunuz konu açın belki çözüm bulursunuz o PC de bence Windows olmasi saçma zaten Dual boota da gerek yok.

@569992 ne hatası alıyorsunuz konu açın belki çözüm bulursunuz o PC de bence Windows olmasi saçma zaten Dual boota da gerek yok.
Mesela Antix kurmak istedim geçen. Kurarken hangi diske kuracağını bilemedim. Önemli yaklaşık 20gb dosyam var. Yanlış diske kurarsa onların hepsi gider diye kurmadım. İptal et'e bastığımda karşıma bir çok değişik yazılar falan çıktı ben de bilgisayarda reset tuşuna bastım öyle hallettim.

@569992 hocam siz Linux kurucaginiz zaman bir dahawindows kullanmiyicaksaniz Ventoy ile oluyor diye biliyorum.

@569992 hocam siz Linux kurucaginiz zaman bir dahawindows kullanmiyicaksaniz Ventoy ile oluyor diye biliyorum.
Ventoy program mı? Ne işe yarıyor? Yani benim yapmak istediğim ilk once Windows ve Linux'u ayrı ayrı kurup Windows'tan dosyalarımı Linux'a aktarıp Windows'u silmek.

@569992 hocam siz normalde ISO dosyasını muhtemelen Rufus ile yazdirdiniz ve Rufus dosyayı yazarken flashi tamamen siliyor. İcibdekilrr de gidiyor ama Ventoy ile direk olarak hem birden fazla ISO'yu hem de kişisel dosyalar saklanıyor diye biliyorum biraz daha araştırırsanız bulursunuz.

Flashi silmesi önemli degil. Windows'un içinde önemli dosyalar var yani ssd de. Simdi ben o dosyalari hdd ye aktarip ssd ye linux kurmak istiyorum. Ama Antix de hangi diski seçeneği gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…