Yazılım için 2 GB RAM yeterli midir?

Arkadaşım kendine acı çektirirsin o sistemle başka bir şey değil, demiyorum asla bulaşma ama o sistemle bulaşmanı önermiyorum.
Akıllı mısın bilader sen? Windows sisteme göre kısar doğru ancak 2 GB RAM ile XP kullanmıyorsa zaten çoğunu windows alacak 1 sekme açsa kasıla kasıla takılacak web'de ve bu sistemle kod yazsın diyorsun? senin ramın kaç? 2'nin üstüyse fikrime saygı duy.
Sen ne zannediyorsun anlamadım gercekten.
W7 Home Premium yüklü şuan o pc de.
Acildiginda 400 mb kullanıyor boşta.
Sen galiba acilir açılmaz 1.5 gb gidiyor sanıyorsun.

Daha başındayım? Sen ne zannediyorsun? Direkt başlar başlamaz yeni oyun yapacağımı falan mı? 1 yıl idare eder mi diye sordum alt tarafi. Sonsuza kadar devam etmeyeceğim bununla merak etme.

1 yıl boyunca HTML, CSS yazarım diyorsan bir şey diyemem. Benim anlatmak istediğim bir sonraki adımında sistem gereksinimleri yetmeyecek ve ilerleyemeyeceksin. Örneğin; Node.js ile bir proje geliştirmek istesen yapamayacaksın.

Akıllı mısın bilader sen? Windows sisteme göre kısar doğru ancak 2 GB RAM ile XP kullanmıyorsa zaten çoğunu windows alacak 1 sekme açsa kasıla kasıla takılacak web'de ve bu sistemle kod yazsın diyorsun? senin ramın kaç? 2'nin üstüyse fikrime saygı duy.
1693158803154.png

Buyrun eski bilgisayarımdan bir görüntü. (Windows 7)

1 yıl boyunca HTML, CSS yazarım diyorsan bir şey diyemem. Benim anlatmak istediğim bir sonraki adımında sistem gereksinimleri yetmeyecek ve ilerleyemeyeceksin. Örneğin; Node.js ile bir proje geliştirmek istesen yapamayacaksın.
Elbette sonraki adimlarda kalırım. Onu da yeni bilgisayara geçer gecmez devam ettireceğim. Hoşlanmadıgim şey ise siz sanki kod yazmaya baslar baslamaz pc patlayacakmis gibi yazıyorsunuz. Tavrim bu yüzden.

Eki Görüntüle 1920172
Buyrun eski bilgisayarımdan bir görüntü. (Windows 7)
Konudaki bazı kişiler acilir acilmaz 1.5 gb kullanacağını zannediyorlar. İyi cevap oldu bu açıkçası.

2 GB RAM günümüzde zaten sadece işletim sistemleri kullanıyor ama taş devrinden kalma Visual Studio sürümlerini kullanıcaksanız çok küçük bir ihtimal ama yine de deneyin.

Rapor ettim :)) Senin gibiler sanalda da var gerçekte de. Yaşayıp gidiyorsunuz, kimseye yararınız ya da zararınız yok. Dalga geçin oturduğunuz yerden. Kendiniz dünyaya katkıda bulunmazken bulanı da engellemeyin bari. Ha bu arada ettiğin hakaretlere pek bir şey diyemeyeceğim. Zihinsel engelli Technopat'a nasıl girebiliyor anlayamadım? D

Hocam onu bırakında bugüne kadar nasıl gelmiş hayret.

Yazılımda ne yapacagına bağlı olarak kasar veya kasmaz diyebiliriz örnek vereyim Python'da basit bir hesap makinesi yazsan kasmaz RAM'in çok azını kullanır ve genelde giriş seviyedeki çoğu şeyi kaldırır fakat yine Python'da yapay zeka ile uğraşırım diyorsan onu 8 GB RAM'li bilgisayarlar bile kaldırmayabiliyor burada ne yapacaksan ona göre kasar veya kasmaz denilebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı