Yazılım için APU bilgisayar toplama tavsiyesi

Yuuns

Hectopat
Yer
Ankara
Merhaba.
Yazılım amaçlı bir APU sistem toplamak istiyorum. Çizim programlarını ve IDE'leri kaldıracak güçte olması benim için yeterli. Sistemle neredeyse hiç oyun oynamayacağım, arada sırada kardeşim oynayacağından üst düzey olmayan oyunlarda en düşük ayarlarda 60-70 FPS alması yeterli. Ayrıca bütçem kısıtlı.
Topladığım sistem bu;

Kasa konusunda biraz kararsız kaldım. Ekran kartı olmayacağından mini-ITX bir kasa seçtim.
Mümkünse yukarıdaki sistemin bütçesini aşmayacak şekilde sisteme eklemek istediğiniz veya değiştireceğiniz bir parça varsa lütfen belirtin. Şimdiden teşekkür ederim.

Ryzen Pro serisine hiç gerek yok. Çarpan kilidi açık değil. Normallerinden tek farkı şifreleme yani güvenlik kısmında artısı olması. Bu da genel olarak ofis işlerine hitap ediyor.

Micro ATX anakart için Mini ITX bir kasa seçmişsiniz. Anakart büyük gelip sığmayacaktır.

Ryzen Pro serisine hiç gerek yok. Çarpan kilidi açık değil. Normallerinden tek farkı şifreleme yani güvenlik kısmında artısı olması. Bu da genel olarak ofis işlerine hitap ediyor.

Micro ATX anakart için Mini ITX bir kasa seçmişsiniz. Anakart büyük gelip sığmayacaktır.
Kasa fark etmez. 500 TL bandında başka bir kasa öneriniz varsa alabilirim.

Hocam bütçeniz 5000 ise bence sadece APU toplanmayabilir. Daha güçlü, ekran kartlı bir sistem toplanabikir diye düşünüyorum. @Umut 77 @Alo ben Emre abin
Oyun ve grafikle fazla işim olmadığı için APU bir sistem düşündüm. Programlama için bilgisayar topluyorum.

Kalitesi konusunda pek bir yorum yapamayacağım fakat üstte fan için boşluk var, ön taraf ızgaralı bir yapıda. Kasa içi sıcaklığın çok olacağını düşünmüyorum.

Kalitesi konusunda pek bir yorum yapamayacağım fakat üstte fan için boşluk var, ön taraf ızgaralı bir yapıda. Kasa içi sıcaklığın çok olacağını düşünmüyorum.

Bu şekilde nasıldır acaba sistem? Belirttiğim şekilde beklentilerimi karşılar mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı