Yazılım için dil ve kurs önerisi

somaltın

Centipat
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller.
Hangi yazılım dilini öğreneyim diye etrafımdaki yazılımcılardan tavsiyeler aldım, ancak sizden de tavsiye istiyorum.
Ben öncelikle program, uygulama geliştirebileceğim. Ayrıca grafik içeriği yüksek olmayan oyun da yapabileceğim bir yazılım dili öğrenmek istiyorum. (C# olabilir)
Farklı kişilerden aldığım tavsiyeler şöyle:
(1.kişi) Önce Java öğren çünkü Java yazılımın ve bilgisayarın temeli ondan başla sonra alanına göre başka yazılım diline yönel.
(2. kişi) Şuan da en çok Python tercih ediliyor birde kolay, başlangıç için iyi bir seçenek ancak oyun da Python ile ufak oyunlar yapılabilir. Oyun için C#/C++ daha uygun olur.
Sizce hangi dili öğrenmeliyim, hangisi yazılımcı daha doğru söylüyor ve kaliteli bir yüz yüze veya online kurs önerisi?

Belki is cikar kafasiyla ogrenmek, hobi amacli ogrenmek demek degil.

Hobide amac eglenmektir.

Profesyonel olarak yapacaksak eglenmek amac degildir. Cogu profesyonel donem donem hic de zevk almadigi projelerde calismak durumunda kalir.

O yuzden temelde bu ayrimi iyi anlayip hedefi ona gore belirlemek gerek.

Yeni baslayan birisi ustte yaptigim hobi tanimiyla basliyorsa; nasil bir sonuc elde etmek istiyorsa ( web, mobil vs ) direkt onunla alakali bir video egitim serisi izleyip gorduklerini tekrarlayarak cat pat yapabilir.

Eger profesyonel olmak niyetindeysen hangi dilde basladigin fark etmeksizin algoritma, veri yapilari, bilgisayar mimarisi, isletim sistemleri, network programlama gibi alanlarda temel atarak baslamalisin. Bu alanda egitimin yoksa alayli olacaksin, onun da isi zor ipini koparanin bilgisayar okumaya calistigi 2024.5 senesinde.

Son olarak verecegim tavsiye de, tavsiye alacagin insani duzgun secmen. Hayatinda hic ciddi bir projede yer almamis; programlamanin "P" 'sini gorunce onu Python'in "P" si zanneden liseliler tarafindan yanlis yonlendirilmemeye calis. Yazilim gelistirme pratigini programlama diline indirgeyen kisi hicbir sey bilmiyor, haberin olsun.
Araştırma yapmayı öğrenerek başlamalısın. Programlamada araştırma, çok büyük bir yer kaplıyor. Ne kadar önemli olduğunu kelimelere dökemem. Sonra konsept ve kavramları öğrenmelisin çünkü dil öğrenmek tek başına yeterli değil. İngilizce konuşmayı biliyorsun diye kuantum teorisi üzerine makale yazamazsın. Uç bir örnek oldu ama anlatmak istediğim şey, ürün üretmek, bir şey yapmak istediğin alana dair bilgi edinmeden, bir program yazamayacağın.
Eğer amaç hobi olarak yazılımsa, temel programlama kavramlarını araştır, alanlara bak, ne yapmak istediğine karar ver, ve ona uygun bir yol haritası bul.

Yok amacım profesyonel olarak bu mesleği yapmak diyorsan, ufak ufak kendini çok sıkmadan, yormadan, derslerinden uzak kalmana sebep olmayacak bir şekilde, programlamada asıl işine yarayacak temel becerileri geliştirerek ve yine hobi tadında programlama konularını araştırarak geçir.

Programlamaya başlamanın doğru bir dili, kursu, programı yok.
Forumda benzeri açılmış yüzlerce konu var. Araştırırsan sorularının yanıtları var. O konularda görüpte yanıtını bulamadığın soruları sor. Araştırma yapmayı öğren. Dil öğrenmekten daha önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı