Yazılım için Mac mi Windows mu?

Maxeus

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yazılım okuyacağım fakat etrafımdaki insanların bir kısmı MacBook al diyor, bir kısmı MacBook alma diyor.

Aslında bir bütçe biçmedim fakat MacBook'lar özelliklerine göre pahalı geliyor. Ancak etrafımda başta MacBook almayıp sonra pişman olup MacBook almak isteyenlerde var.

Ve bazı insanlarda yazılım bölümü okuyacak birisi için bir laptopa 40k vermek çok fazla diyor.

Sizce ne yapmalıyım?

Üniversiteye başlayacağım.
Dediğim gibi bir bütçe biçmedim gerekiyorsa MacBook'da alabilirim.

İkinci el en az M1 ve 16GB RAM olan bir Macbook tavsiye ederim. Benim için özellikle işime odaklanmamı sağlıyor. RTX4060 laptopumu satıp geçtim ve yapmam gereken işlere daha rahat odaklanabiliyorum. Oyun yok en başta dikkat dağıtıcı olarak.

40K fazla değil. MacBook almanın en iyi yanı taşınabilirlik ve uzun pil ömrü. Yazılımcılar kafeye kütüphaneye falan gidip kod yazmayı çok seviyor.

Eğer üniversiteniz kendi şehrinizde değilse kesinlikle bu tarz bir laptopa yönelmenizi tavsiye ederim. Eğer oyun bağımlısı değilseniz.

Windows tarafında da artık uzun pil süreleri sunan güçlü laptoplar var RAM kısmından, ekran kısmından daha iyi şeyler görmek isterseniz onlara göz atın.

MacBook almanın yazılımda sizi öne geçireceği en büyük nokta IOS Developer olmak istemeniz olacaktır diye düşünüyorum.

Ayrıca Windows kısmında aşırı iyileştirmeler olsa da bir MacBook size daha uzun süre hizmet edecektir.

Son olarak yazılım mühendisliği mi yoksa Bilgisayar Mühendisliği tarzı bir şey mi okuyacaksınız? Çünkü bilgisayar mühendisliğinde bazı derslerde kullanılan programlar Mac uyumlu değil. Yani öyle duydum ben de elektrik elektronik okuyorum çoğu program Mac üzerinde çalışmıyor.

Ayrıca Mac veya Windows bir iş bilgisayarı almanız işinize odaklanmanızı kesinlikle arttırıyor.

Merhaba yazılım okuyacağım fakat etrafımdaki insanların bir kısmı MacBook al diyor, bir kısmı MacBook alma diyor.

Aslında bir bütçe biçmedim fakat MacBook'lar özelliklerine göre pahalı geliyor. Ancak etrafımda başta MacBook almayıp sonra pişman olup MacBook almak isteyenlerde var.

Ve bazı insanlarda yazılım bölümü okuyacak birisi için bir laptopa 40k vermek çok fazla diyor.

Sizce ne yapmalıyım?

Üniversiteye başlayacağım.
Dediğim gibi bir bütçe biçmedim gerekiyorsa MacBook'da alabilirim.
40k fazla değil ihitiyacanı karşılıyorsa mac al derim hem uzun ömürlü ve uzun pil ömrü var yazılım için mac daha iyidir mac tavsiyem

Technopat Haberler

Geri
Yukarı