Yazılım kursları işe yarar mı?

• Konuyu başlatan Xoxoxo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 2.775

Xoxoxo

Kilopat
Merhaba, 6-7 aylık yazılım kursları var. Başka bir mühendislikten mezun olup bu kurslara gidersek iş bulabilir miyiz yoksa bu kurslar aldatmaca mı giden var mı? Yararını gören var mı? Cevaplarınız için teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Galiba yüze yüz olan kurslardan bahsediyorsunuz. Neden olmasın? Ben Udemy kursları ile öğreniyorum. Hmtl&css, JavaScript öğrendim şu an ise React öğreniyorum. Emin olun bazı kurslar var ki üniversite hocalarından daha iyi ve temiz anlatıyorlar. Size önerim bir kendinize alan seçin. Seçtiğiniz alanda YouTube üzerinden ücretsiz kurs vardır birazcık oraya bakın baktınız keyfiniz yerinde Udemy'den düzgün bir kurs alın. Web için Bu abimiz çok temiz ve düzgün anlatıyor. (indirim yoksa yeni hesap açın veya gizli sekme ile açın. Olmadı mobil ile giriş yapın.) Yazılım için en önemlisi disiplin. İngilizce ve matematik halledilir. (belli bir seviyeye kadar matematik önemli değil. Ama matematik olmazsa yazılımcı olamazsın gibi bir olay da yok.)

Galiba yüze yüz olan kurslardan bahsediyorsunuz. Neden olmasın? Ben Udemy kursları ile öğreniyorum. Hmtl&css, JavaScript öğrendim şu an ise React öğreniyorum. Emin olun bazı kurslar var ki üniversite hocalarından daha iyi ve temiz anlatıyorlar. Size önerim bir kendinize alan seçin. Seçtiğiniz alanda YouTube üzerinden ücretsiz kurs vardır birazcık oraya bakın baktınız keyfiniz yerinde Udemy'den düzgün bir kurs alın. Web için Bu abimiz çok temiz ve düzgün anlatıyor. (indirim yoksa yeni hesap açın veya gizli sekme ile açın. Olmadı mobil ile giriş yapın.) Yazılım için en önemlisi disiplin. İngilizce ve matematik halledilir. (belli bir seviyeye kadar matematik önemli değil. Ama matematik olmazsa yazılımcı olamazsın gibi bir olay da yok.)
Peki iş bulmada sıkıntı yaşar mıyız ? Başka bir mühendislikten mezun olduğumuzda işveren herhangi sıkıntı çıkarır mı 6 7 aylık yazılım kursları iş garantili deniliyor bu ne kadar doğru udemyde ilk temel bir yazılıma giriş dersi var onu ilerletiyorum sonra Python ile devam etme düşüncem var sizce doğru bir yol mu izliyorum ?

Bu tamamen size bağlı. 6 ay içinde bitirip işe gireceksiniz diye bir garantisi yok. Önemli olan sizin disiplininiz. Bizim bir Discord sunucumuz var isterseniz oraya gelin 10-12 kişi falanız sadece 2-3 kişi bilgisayar ile alakalı üniversite okumuş veya okuyor. Mesela 22 yaşında birisi var bambaşka alanda okurken donduruyor yazılıma başlıyor 4-5 ay geçti galiba şu an işe girdi. 26 yaşında birisi var birçok işte çalışmış bu sene başı yazılıma başlamış ve şu anda bir şirkette çalışıyor. Bu dediklerim üniversite olarak bilgisayar ile alakaları yok.

Python ile başlamanın doğru olmadığını düşünüyorum çok göz boyuyorlar. İlk başlayan için aksine kötü bir dil "bence" çünkü yaptıklarını görmen için bir süre geçmesi gerekiyor ve insanlar o sürede çoktan bırakmış oluyor. Sunucuda neredeyse herkes Front-End alanında bir şeyler yapıyor 2-3 kişi var sadece Back-End kısmına bakan eğer ki isterseniz gelin çok yardımcı olabiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam iyi akşamlar, ben de 2 ay önce falan yazılım çalışmaya başladım. Bir abinin tavsiyesi üzerine Java ile başladım. Okuduğum bölüm ile hiç alakası yok besyo okuyorum ama küçüklüğümden beri hep bu yazılım, bilgisayar işlerine merakım var. 2 aydır disiplinli bir şekilde ilerliyorum. Tavsiyesi ile başladığım abimin de bazı tanıdıkları varmış başka meslekten yazılıma yonelenen. Bu zamana kadar hiç böyle kendime inanmadım ama bu abiyle sohbetten sonra benim gibi insanların olduğunu öğrendikten sonra bende de bir azim oluştu. 2 aydır disiplinli bir şekilde devam ediyorum. Kiz arkadaşım elektrik elektronik mühendisliği okuyor ondan da yardım alıyorum. Bazı zamanlarda HTML CSS derslerine çalışıp çalışmalar yapmaya çalışıyorum ama en çok Java'ya ayırıyorum vaktini. Guzel bir kurs alsam bu şekilde devam etsem sizce 1 yıl olur 2 yıl olur süresi fark etmez bir şekilde iş bulabilir miyim bu yolda ileryebilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim :)

Merhaba hocam iyi akşamlar, ben de 2 ay önce falan yazılım çalışmaya başladım. Bir abinin tavsiyesi üzerine Java ile başladım. Okuduğum bölüm ile hiç alakası yok besyo okuyorum ama küçüklüğümden beri hep bu yazılım, bilgisayar işlerine merakım var. 2 aydır disiplinli bir şekilde ilerliyorum. Tavsiyesi ile başladığım abimin de bazı tanıdıkları varmış başka meslekten yazılıma yonelenen. Bu zamana kadar hiç böyle kendime inanmadım ama bu abiyle sohbetten sonra benim gibi insanların olduğunu öğrendikten sonra bende de bir azim oluştu. 2 aydır disiplinli bir şekilde devam ediyorum. Kiz arkadaşım elektrik elektronik mühendisliği okuyor ondan da yardım alıyorum. Bazı zamanlarda HTML CSS derslerine çalışıp çalışmalar yapmaya çalışıyorum ama en çok Java'ya ayırıyorum vaktini. Guzel bir kurs alsam bu şekilde devam etsem sizce 1 yıl olur 2 yıl olur süresi fark etmez bir şekilde iş bulabilir miyim bu yolda ileryebilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim :)
Hocam besyo önerir misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı