Yazılım kursu indirimi

mehmetekicizor

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yazılım alanında bir üniversitedeyim. Hepiniz bootcampleri vs. duymuşsunuzdur. Ben pek iyi şeyler duymadım. 6 ayda yazılımcı olacağımı tabii ki sanmıyorum fakat temelimi oluşturacağını düşünüyorum. Genelde programlar çok pahalı olurken benim katıldığım ücretsiz 15 saatlik eğitim sonrası indirim kuponuyla en az 300 saat sürecek C# temelli ve ASP.NET Core MVC, Node.js, MSSQL, MongoDB, OOP, WEB API uygulama geliştirme, Front-End (HTML+CSS+Angular+JavaScript, typescript vs.) Ve 4 adet proje yapılacak bir eğitimi 6200TL'ye veriyorlar bu kupon ile. Normalde fiyatı 62K. Şimdilik Udemy gibi yerlerde 500 civarında olan kurslar yerine ve nereden başlayacağımı tam olarak netleştirmediğimden (sadece kendi kendime EDX ücretsiz eğitimleriyle ufak web sayfaları yaptım SQLite ile, Python da temel biliyorum) bu fiyata bu programa katılmalı mıyım? Ek olarak programda kariyer ve mentörlük eğitimi de var fakat dediğim gibi 6 ayda bu işin bitmeyeceğini biliyorum. Sizce katılmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ucretsiz kanallarda ne alabileceksen o programlarda da aynisini alacagin gorusundeyim.

Eger dersen ki bende para bol. O zaman al dene. Ama dersen ki param yok buna verecegim. O zaman alma.

Patika, BTK Akademi yada Ingilizce varsa (ki yoksa ilk Ingilizceyi halletmen lazim Yazilim'dan once)

Eger bana soracak olursan Ingilizce ogren ogrenirken de Matematik ogren.

Yok ben Front-End ciyim dersen aliyorsun BTK yada Patika'da bir bootcamp'e katiliyorsun, Izleyip yapiyorsun. Communitylere katiliyorsun sorular soruyorsun (Telegramda Yazilim Toplulugu, Discord'da Yazilim Mekani) ve tamamen kendi kendine calisiyorsun.

Eger o ucretli kursu alirsan, eleman alacak sana variables, loop, classes falan ogretecek sonrasinda ne olacak normal bir 2 3 proje gelistirip salacaklar. Bunu ucretsiz bir sekilde yapabilirsin.

Yazilim'i Ingilizce bilerek ve taklit ederek, kod okuyarak, yazarak ogrenirsin. Turkce Yazilim ogrenmek bana fena derecede sacma geliyor. Ingilizce > Yazilim bence.

Ben hayatim boyunca ogrendigim hicbir seye para odemedim. YKS sinav materyalleri harici.

Turkce Yazilim ogrenmek bana fena derecede sacma geliyor.

Bu arkadas cok dogru soyluyor. Yazilimin dili Ingilizcedir, Turkce kaynaklarin hepsi, istisnasi yok bunun, cop.

Yazilim gelistirme birinin size ogretebilecegi bir sey degil, size yol gosterir; dogru kaynaklara isaret eder. Siz kendiniz ogrenirsiniz.

Matematik de boyle aslinda, birileri anlatir ama kendin problem cozerken ya da uzerine dusunurken anlarsin ne oldugunu. Ya da cok kilit bir soruya ulasir; o sorunun cevabini da birinden aldiginda ogrenmis olursun.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. İngilizcem yeterli seviyede, eksik olduğum noktalarda da hızla toparlayabilirim. O halde bu tarz programlar yerine İngilizce kaynaklardan devam etmek daha mantıklı duruyor. Önerdiğiniz kaynaklar varsa açığım. En son EDX ve w3schools'tan biraz kendimi geliştirmiştim fakat yeterince değil. Bana en azından kafamda bir yol haritası belirlememe yardım edecek İngilizce kaynak öneriniz var mı? Anladığım kadarıyla da yazılım öğrenirken her bir alanın çeşitli aşamalarında farklı kaynaklar kurcalayacağım. Fakat en azından bana "yapıtaşı" denilebilecek şeyleri gösterebilecek kaynak olsa çok iyi olur (bununla sınırlı kalmayacağım tabii ki).

Bu arkadas cok dogru soyluyor. Yazilimin dili Ingilizcedir, Turkce kaynaklarin hepsi, istisnasi yok bunun, cop.

Yazilim gelistirme birinin size ogretebilecegi bir sey degil, size yol gosterir; dogru kaynaklara isaret eder. Siz kendiniz ogrenirsiniz.

Matematik de boyle aslinda, birileri anlatir ama kendin problem cozerken ya da uzerine dusunurken anlarsin ne oldugunu. Ya da cok kilit bir soruya ulasir; o sorunun cevabini da birinden aldiginda ogrenmis olursun.
Konu sahibinin affina siginiyorum.

Hocam sizin 3 sene onceki geriye donuk olan butun mesajlarinizi gunlerdir okuyorum. Hayata ve genel olarak her seye donuk fena trickler aldim. Ayrica her konuda bilginizin olmasi beni cezbetti. Sanirim yasinizin 38 olmasindan kaynakli. Umarim ben de sizin yasiniza gelince bilgi heybem bu kadar dolar.

Sizinle bir gun tanisirsam mutlu olurum (mesajlarinizdan fena tanidim sizi o ayri : ) ).

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. İngilizcem yeterli seviyede, eksik olduğum noktalarda da hızla toparlayabilirim. O halde bu tarz programlar yerine İngilizce kaynaklardan devam etmek daha mantıklı duruyor. Önerdiğiniz kaynaklar varsa açığım. En son EDX ve w3schools'tan biraz kendimi geliştirmiştim fakat yeterince değil. Bana en azından kafamda bir yol haritası belirlememe yardım edecek İngilizce kaynak öneriniz var mı? Anladığım kadarıyla da yazılım öğrenirken her bir alanın çeşitli aşamalarında farklı kaynaklar kurcalayacağım. Fakat en azından bana "yapıtaşı" denilebilecek şeyleri gösterebilecek kaynak olsa çok iyi olur (bununla sınırlı kalmayacağım tabii ki).

Bu alani meslek edinecegini varsayarak:

• Ingilizce
  • Matematik
  • Algorithms & Data Structures
  • ( Bu noktada ufak tefek projeler gelistirilebilir )
  • Networking, Scheduling & Concurrency, Database Systems
  • ( Bu noktada network uzerinden bilgi alisverisi yapabilen, coklu kullanicili uygulamalar; torrent - chat uygulamalari vs , yapilabilir )
  • Distributed Systems, Operating systems, programming languages, software design principles
  • Bundan sonra temelin hazir. Istedigin sektorde istedigin alanda ( backend, frontend vs ) junior olmaya hazirsin. Istedigin dili de 2 gunde kendi kendine ogrenirsin sadece dili gelistiren insanlarin yazdigi dokumantasyona bakman kafi.

Bu alani meslek edinecegini varsayarak:

• Ingilizce
  • Matematik
  • Algorithms & Data Structures
  • ( Bu noktada ufak tefek projeler gelistirilebilir )
  • Networking, Scheduling & Concurrency, Database Systems
  • ( Bu noktada network uzerinden bilgi alisverisi yapabilen, coklu kullanicili uygulamalar; torrent - chat uygulamalari vs , yapilabilir )
  • Distributed Systems, Operating systems, programming languages, software design principles
  • Bundan sonra temelin hazir. Istedigin sektorde istedigin alanda ( backend, frontend vs ) junior olmaya hazirsin. Istedigin dili de 2 gunde kendi kendine ogrenirsin sadece dili gelistiren insanlarin yazdigi dokumantasyona bakman kafi.
Teşekkür ederim.

Konu sahibinin affina siginiyorum.

Hocam sizin 3 sene onceki geriye donuk olan butun mesajlarinizi gunlerdir okuyorum. Hayata ve genel olarak her seye donuk fena trickler aldim. Ayrica her konuda bilginizin olmasi beni cezbetti. Sanirim yasinizin 38 olmasindan kaynakli. Umarim ben de sizin yasiniza gelince bilgi heybem bu kadar dolar.

Sizinle bir gun tanisirsam mutlu olurum (mesajlarinizdan fena tanidim sizi o ayri : ) ).

Rica ederim, biraz dede muhabbeti yapicam ama artik bilgiye erisim cok daha kolay. Biz evdeki telefon calinca internet baglantisi kopan nesiliz. Muhtemelen bu forumdaki cogu merakli kisi 40 a varmadan tonla sey biliyor olacak, basarilar :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı