Hayır hocam, bot'u arkadaş önerdi. Ben ne yapmak istediğimi bilmiyorum direk. Yazılımın ne olduğunu bile bilmiyorum. Yazılım nedir ? Kod nasıl yazılıyor ? Bunları öğrenebileceğim bir video var mı ? Site mi kurmalıyım, C# mi yapmalıyım bilmiyorum. Şuan ki isteğim para kazanmak. Öyle 1 k kazanmam gerek gibi bir isteğim yok. Aylık 30 TL bile yeterli. Önemli olan işi öğrenmem.İngilizcen iyiyse kaynak konusunda sorun çekmezsin. Önerim JavaScript, python. C# da önerecektim fakat bot yapmak istiyormuşsun :/
Sonunda gördü hocam birisi. Sizce ne yapmalıyım şimdi ?Adam yazılımın ne olduğunu bilmiyorum diyor şundan bundan başla diyorlar.
Hayır hocam, bot'u arkadaş önerdi. Ben ne yapmak istediğimi bilmiyorum direk. Yazılımın ne olduğunu bile bilmiyorum. Yazılım nedir ? Kod nasıl yazılıyor ? Bunları öğrenebileceğim bir video var mı ? Site mi kurmalıyım, C# mi yapmalıyım bilmiyorum. Şuan ki isteğim para kazanmak. Öyle 1 k kazanmam gerek gibi bir isteğim yok. Aylık 30 TL bile yeterli. Önemli olan işi öğrenmem.
Sonunda gördü hocam birisi. Sizce ne yapmalıyım şimdi ?
Vallahi bende çok bilmiyorum ama bence Discord botu ile başla, mantığını anladıktan sonra fiziksel yazılımlar yapmanı öneririm.
Hocam bu sektörde İngilizce önemli. Kendinizi sürekli yenilemeniz gerekecek. Bu işi yaptığınız sürece öğrenme süreciniz sürecek. Yani böyle olması size uygun mu? Sizin için uygun bir meslek mi?Hayır hocam, botu arkadaş önerdi. Ben ne yapmak istediğimi bilmiyorum direk. Yazılımın ne olduğunu bile bilmiyorum. Yazılım nedir ? Kod nasıl yazılıyor ? Bunları öğrenebileceğim bir video var mı ? Site mi kurmalıyım, C# mi yapmalıyım bilmiyorum. Şuan ki isteğim para kazanmak. Öyle 1 k kazanmam gerek gibi bir isteğim yok. Aylık 30 TL bile yeterli. Önemli olan işi öğrenmem.
Sonunda gördü hocam birisi. Sizce ne yapmalıyım şimdi ?
Anladım hocam da kafam hala karışık. Daha önce açılmış konulara, Youtube'den bu işle alakalı kişilere baktım HTML, CSS, JavaScript gibi diller önerdiler. Sizde şimdi Python diyorsunuz. Kimi dinlemem gerektiği hakkında hiç bir şey anlamadım. Şimdi bunların birbirinden farkı nedir ?Ne istiyorsun anlamadım ki. Yazılım kelimesinin tanımı mı? Python başla demiştim önceki mesajımda bu bir yazılım dili nasıl kendimizi ifade etmek için dil kullanıyorsak bu da böyle birşey. Python'da en kolayı. Çoğu yeni yazılımcı Python ile yol alır.
Evet hocam. Henüz Lise 3'e gittiğim için önümde uzun yıllar var. Geleceğin mesleği olduğu için de kendimi baştan geliştirmek istiyorum. Peki bu konu hakkında hiç bir bilgisi olmayan kişi için ne önerirsiniz ? Hangi dili öğrenmeliyim ? Bide o konuların linkini atabilir misiniz ? Bende baktım konulara ama istediğim cevapları alamadım. Sanırım iyi konulara denk gelemedim.Hocam bu sektörde İngilizce önemli. Kendinizi sürekli yenilemeniz gerekecek. Bu işi yaptığınız sürece öğrenme süreciniz sürecek. Yani böyle olması size uygun mu? Sizin için uygun bir meslek mi?
''
Yazılım[1], değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik aygıtların birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu sağlayarak görevlerini ya da kullanılabilirliklerini geliştirmeye yarayan makine komutlarıdır.
Yazılım, elektronik aygıtların belirli bir işi yapmasını sağlayan programların tümüne verilen isimdir. Bir başka deyişle, var olan bir problemi çözmek amacıyla bilgisayar dili kullanılarak oluşturulmuş anlamlı anlatımlar bütünüdür.'' Wiki
Araştırmak da çok önemli. Önce internetten bulmaya çalışın forumlardan önce. Ve hala sektörde ileri düzey eleman açığı var diye biliyorum. Bir ara ben de bayağı ilgileniyordum. Şadi Evren Şeker'in canlı yayınları vardı. Tekrarlarını izlemenizi tavsiye ederim.
Ve forumda bir sürü yazılımla programlamayla ilgili konu var. Okumanızı tavsiye ederim.
Bildiklerim bu kadar.
Anladım hocam da kafam hala karışık. Daha önce açılmış konulara, Youtube'den bu işle alakalı kişilere baktım HTML, CSS, JavaScript gibi diller önerdiler. Sizde şimdi Python diyorsunuz. Kimi dinlemem gerektiği hakkında hiç bir şey anlamadım. Şimdi bunların birbirinden farkı nedir ?
Tamamdır, yazılımın ne olduğunu öğrendiğime göre sıra ona geldi. Teşekkür ederim.Javascript daha zordur. CSS hakkında bir bilgim yok. Yazılıma yeni başlayacak birisi için yazılım dili önerisi başlığı altında konu açarsanız daha çok işinize yarar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.