Yazılım mühendisi nasıl olunabilir?

pcmağduru1

Hectopat
Daha fazla  
Selam 16 yaşında ve 11. sınıfa giden kafası karışmış bir insanım.

Hayalim büyük bir şirketin kadrosunda siber güvenlik veya yazılım mühendisi olmak.
Bu işi yapan veya bilgisi olan birisi geçmem gereken yollar ve zorluklarını anlatabilir mi?
He bir de yazılım öğrenmeye hangi dilden başlamalıyım ve ne gibi projeleri yapabilirim?(Python, Java, vb)

Hayalim büyük bir şirketin kadrosunda siber güvenlik veya yazılım mühendisi olmak.
Bu işi yapan veya bilgisi olan birisi geçmem gereken yollar ve zorluklarını anlatabilir mi?
He bir de yazılım öğrenmeye hangi dilden başlamalıyım ve ne gibi projeleri yapabilirim?(Python, Java, vb)
Siber güvenlik farklı alan yazılım mühendisi farklı alan.

Bu işe başlayacaksan kesin gözüyle başlamalısın kendini geliştirmelisin sabırlı olmalısın 2 hata alınınca bırakmamalısın yazılım bilgisayar oyunu gibi değildir mantık isteyen bir iştir hobi değildir.

Seçiceğin alana göre değişir.

Python ile başlayabilirsin. Çalışmalısın ayrıca. Üniversite sınavında yüksek bir puan lazım yazılım için.

Aynı yaştayız, bende web tasarım düşüyorum. Yani şöyle bana kalırsa yazılım mühendisi olmak isteyen bir sürü insanda bir farkın olmalı işte bu akademik anlamda olabilir, kullanacağın programları önceden görüp tanıman olabilir vs. Onun dışında Udemy'de ki kurslara bakabilirsin(Python, Java, C#, C++ gibileri için). Ayrıca referansın olacak üniversiteyi iyi seç ki bir yardımı dokunsun.

Siber güvenlik farklı alan yazılım mühendisi farklı alan.

Bu işe başlayacaksan kesin gözüyle başlamalısın kendini geliştirmelisin sabırlı olmalısın 2 hata alınınca bırakmamalısın yazılım bilgisayar oyunu gibi değildir mantık isteyen bir iştir hobi değildir.

Seçiceğin alana göre değişir.

Bu konuyla alakalı çok düşünüyorum ama çocukluğumdan beri hep bu makinelerin içinde bu kodların nasıl çalıştığını bu kadar işlemlerin nasıl bir araya gelip düzgün biçimde bir iş ortaya çıkardıklarını düşünmeden ve hayran kalmadan edemiyorum.

Yani küçükken bile düşüncelerim bu yönde ve bu yolda hobi için değil sevdiğim ve en önemlisi merak ettiğim bir iş.

Ayrıca benimle aynı hedefte olan insanlardan farkım olması için erkenden başlamak istedim iyi yapmış mıyım yoksa gidip sadece ders çalışıp üniversitede mi öğreneyim?

Bu konuyla alakalı çok düşünüyorum ama çocukluğumdan beri hep bu makinelerin içinde bu kodların nasıl çalıştığını bu kadar işlemlerin nasıl bir araya gelip düzgün biçimde bir iş ortaya çıkardıklarını düşünmeden ve hayran kalmadan edemiyorum.

Yani küçükken bile düşüncelerim bu yönde ve bu yolda hobi için değil sevdiğim ve en önemlisi merak ettiğim bir iş.

Ayrıca benimle aynı hedefte olan insanlardan farkım olması için erkenden başlamak istedim iyi yapmış mıyım yoksa gidip sadece ders çalışıp üniversitede mi öğreneyim?
C++ yanlış değilsem gömülü sistemlerde kullanılıyor sizin için python öğrenip ondan sonra C++ mantıklı olabilir.

Bana göre erkenden başlamak daha mantıklı ders olarak sadece matematiğe önem vermen lazım ve İngilizceni geliştirmen lazım en az B1-B2.

@pcmağduru1 Üniversite sınavına çalışmaya odaklan, yazılım ya da siber güvenlik senin için sadece bir hedef konumunda olsun şu anlık. Zamanını yazılıma değil, derslerine harca. Hata bence derece yapmak için çalışsan çok iyi olur senin için. İyi bir üniversiteden mezun olursan hem çok iyi bir eğitim alırsın, hem de iş bulurken sana avantajs ağlar.

@pcmağduru1 üniversite sınavına çalışmaya odaklan, yazılım ya da siber güvenlik senin için sadece bir hedef konumunda olsun şu anlık. Zamanını yazılıma değil, derslerine harca. Hata bence derece yapmak için çalışsan çok iyi olur senin için. İyi bir üniversiteden mezun olursan hem çok iyi bir eğitim alırsın, hem de iş bulurken sana avantajs ağlar.

Öneri için teşekkürler ben zaten derslerime çalışmaya odaklanmak için çaba gösteriyorum ki bu benim son şansım onun dışında belirtmek istediğim bir şey, ben boş zamanlarımda oyun oynamak yerine bu işi öğrensem bana katkısı olur mu yoksa kolay kavranan bir şey mi onu öğrenmek istiyorum.
Eğer yanlış bir şey için bilmeden sormadan zaman harcarsam diye açtım konuyu ki sağ olun hepiniz yardımcı oldunuz iyi akşamlar teşekkürler.

Öneri için teşekkürler ben zaten derslerime çalışmaya odaklanmak için çaba gösteriyorum ki bu benim son şansım onun dışında belirtmek istediğim bir şey, ben boş zamanlarımda oyun oynamak yerine bu işi öğrensem bana katkısı olur mu yoksa kolay kavranan bir şey mi onu öğrenmek istiyorum.
Eğer yanlış bir şey için bilmeden sormadan zaman harcarsam diye açtım konuyu ki sağ olun hepiniz yardımcı oldunuz iyi akşamlar teşekkürler.
Tabi, boş zamanlarında ufak araştırmalar yapabilirsin ama ders çalışmak yerine programlama dili öğrenmeye falan kalkma.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı