Yazılım mühendisi olmak

Ağabey aslında amacım buydu önce belli bir duruma gelip sonrasında bu gelinen noktayı taçlandırmak istiyorum sağlam bir üniversitede fakat TR'de değil yurt dışında düşünüyorum daha iyi olmaz mı? İngilizce çalışıyorum çevrimiçi kaynaklardan önerdiğin kurs var mıdır ağabey?
Ben Duolingo ile başlayıp sonrasında internetten araştırarak devam ettirmiştim. Sanada tavsiye ederim. Üniversite olarak iyi bir üniversite okuman yararına olur. Fakat diplomayı almak bile yeter. Özel üniversite olmamasına dikkat et. Özelleri bir çok kurumsal şirket ciddiye almaz. (Belli özel üniversiteler hariç)

Mühendislik durumu söz konusu değil ağabey 23 yaşındayım bir an önce piyasaya atılmak lazım. Durum bu şekilde buna göre tavsiye verir misin?
Bu ilanlar oluyor ya "Üniversitelerin bilgisayar, yazılım mühendisliklerinden mezun..." diye başlayan, he bu mezun arkadaşlar oralara 1-2 senelik deneyimle kabul alırken senin sadece kendini belli edecek biraz daha deneyime ihtiyacın olacak. Özellikle front end alanında bu iş daha kolay, biraz portfolyo ama çokça ben şu şirkette 2 sene çalışıp şu projelerde yer aldım, sonra bu şirkette 3 yıl çalışıp şu sitelerin arayüzünü yaptım tarzı bişeylerle doldur, sonra istediğin ilana başvurursun. Özgeçmişini inceleyen kişiler yer aldığın projelere dikkat eder (yani karşılığında para kazandığın işler önemlidir, yaptığın iş ile para kazanıyorsan para da kazandırırsın anlamına geliyor bu, kendi kendine yaptığın deneme projeler çok önemsenmez). Şimdi çok az ücret karşılığı da olsa deneyim elde edebileceğin işler arayıp bul, sık dişini, devamı gelir.

Bu ilanlar oluyor ya "Üniversitelerin bilgisayar, yazılım mühendisliklerinden mezun..." diye başlayan, he bu mezun arkadaşlar oralara 1-2 senelik deneyimle kabul alırken senin sadece kendini belli edecek biraz daha deneyime ihtiyacın olacak. Özellikle front end alanında bu iş daha kolay, biraz portfolyo ama çokça ben şu şirkette 2 sene çalışıp şu projelerde yer aldım, sonra bu şirkette 3 yıl çalışıp şu sitelerin arayüzünü yaptım tarzı bir şeylerle doldur, sonra istediğin ilana başvurursun. Özgeçmişini inceleyen kişiler yer aldığın projelere dikkat eder (yani karşılığında para kazandığın işler önemlidir, yaptığın iş ile para kazanıyorsan para da kazandırırsın anlamına geliyor bu, kendi kendine yaptığın deneme projeler çok önemsenmez). Şimdi çok az ücret karşılığı da olsa deneyim elde edebileceğin işler arayıp bul, sık dişini, devamı gelir.

Tam olarak bunu ifade etmek istemiştim. Kazanacağım tecrübeyle istediğim duruma gelebilirim değil mi? Mühendislik okumayı başta isterdim ama okul sıkıyor artık para kazanmak lazım. Bilgisayar programcılığı kendimi geliştirdiğim sürece yeter bana değil mi hocam?
İngilizce, ms SQL ve C# çalışıyorum. Bir süre sonra ne yapmam gerektiğine karar oyun geliştirme tarafı biraz ilgimi çekiyor.

Tam olarak bunu ifade etmek istemiştim. Kazanacağım tecrübeyle istediğim duruma gelebilirim değil mi? Mühendislik okumayı başta isterdim ama okul sıkıyor artık para kazanmak lazım. Bilgisayar programcılığı kendimi geliştirdiğim sürece yeter bana değil mi hocam?
İngilizce, ms SQL ve C# çalışıyorum. Bir süre sonra ne yapmam gerektiğine karar oyun geliştirme tarafı biraz ilgimi çekiyor.
İyi seviyeye gelebilirsen işe girer kazanç sağlayabilirsin. Fakat yüksek ücretler kazanıp ileride takım lider, departman müdürü gibi ünvanlar alamazsın. Hayatın boyunca (kendi işini vs. kurmadığın durumlar için konuşuyorum) olduğun yerde sayarsın.

İstediğiniz konumu bilmesem de iyi yerlere gelirsiniz, kurumsal firmalara dahil olabilirsiniz, yurt dışından kabul alabilirsiniz, programlama mezunu junior arkadaşlar ya da mühendislik mezunu olmayan arkadaşlar hep iyi yerlere geldi zaman içinde merak etmeyin, sadece vakit/deneyim/azim gerekiyor.

Abiler YouTube'da kendimi geliştirebileceğim bir kaynak önerir misiniz orta seviye bir şeyler yurt dısı videoları da olur.
Tavsiyem youtube yerine Udemy'den set araştırıp bul. Bunun bir kaç sebebi var.
1.Youtube da konular ve videolar çoğunlukla dağınık olur. Doğru sırayla ilerlemek önemlidir. Birde YT'de kimin ne olduğunu bilemezsin. Bildiğini zanneden ama yanlış bilen birisine denk gelirse yarardan çok zararı olur.
2.YT'de eğitimler yarıda kesilebilir ve eksik videolar olabilir. Oradakilerin çoğu eğitmen değil sadece işi bildiğini sanan insanlar (bilenleri tenzih ediyorum ama nadirler) ve eğitimci olmadıkları için veya hevesle başladıkları için boşa zaman kaybettirirler.
3.Eğitimin bir eğitmen tarafından hazırlanmış ve sürekli kontrol altında tutulması önemli. Bu sebeple Udemy bir tık daha iyi olur.

Tavsiyem YouTube yerine Udemy'den set araştırıp bul. Bunun birkaç sebebi var.
1.YouTube'da konular ve videolar çoğunlukla dağınık olur. Doğru sırayla ilerlemek önemlidir. Bir de YT'de kimin ne olduğunu bilemezsin. Bildiğini zanneden ama yanlış bilen birisine denk gelirse yarardan çok zararı olur.
2.YT'de eğitimler yarıda kesilebilir ve eksik videolar olabilir. Oradakilerin çoğu eğitmen değil sadece işi bildiğini sanan insanlar (bilenleri tenzih ediyorum ama nadirler) ve eğitimci olmadıkları için veya hevesle başladıkları için boşa zaman kaybettirirler.
3.eğitimin bir eğitmen tarafından hazırlanmış ve sürekli kontrol altında tutulması önemli. Bu sebeple Udemy bir tık daha iyi olur.

Sanırsam Udemy'den alınan eğitimi CV'ye de yazabiliyorum değil mi veya ben mi yanlış biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı