Yazılım mühendisliği için bilgisayar önerisi

Bütçe
10000 18000
Daha fazla  
Merhaba sosyal ailesi bu yıl bilgisayar mühendisliği yazacağım ve yeni bir laptop lazım halihazırda 12 GB RAM'li 1TB hafızalı GTX950 Gaming laptop var (6 yıllık). Yeni PC alacağım ve aklımda MacBook Air ve MacBook Pro var 512 GB M1 işlmeci ve 16 GB (uzun ömürlü olsun diye). Birkaç kişiye söyledim Pro uzun ömürlü gider dedi Air daha ucuz ve Pro ile aynı dedil başka biri de yeni Gaming laptop al dedi Mac işini görmez dedi kafam çorba oldu ne yapmalıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mac işini görmez diyen arkadaşı çok merak ettim. Eğer oyun oynamayacaksan mac hem performans olarak hem taşınabilirlik olarak( hafif , şarj süresi vs) windows bilgisayarlardan daha iyi durumda. Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum m1 macbook pro var çok memnunum.

Merhaba sosyal ailesi bu yıl bilgisayar mühendisliği yazacağım ve yeni bir laptop lazım halihazırda 12 GB RAM'li 1TB hafızalı GTX950 Gaming laptop var (6 yıllık). Yeni PC alacağım ve aklımda MacBook Air ve MacBook Pro var 512 GB M1 işlmeci ve 16 GB (uzun ömürlü olsun diye). Birkaç kişiye söyledim Pro uzun ömürlü gider dedi Air daha ucuz ve Pro ile aynı dedil başka biri de yeni Gaming laptop al dedi Mac işini görmez dedi kafam çorba oldu ne yapmalıyım.
Şimdi mac konusunda bir bilgi veremem belki. Ama şunu diyebilirim oyun oynamayacaksan sadece kod yazcaksan ortalama seviye bir bilgisayar iş görür. Ama eğer oyunda oynayacaksan bilgisayarın sistemini güçlü tut.

Hocam MacBook almanızı öneririm çünkü bütün profesyoneller MacBook kullanıyor. MacBook Air alır artan paraylada ya yer içer yada bilgisayara aksesuar alırsın. Ama performansı ve pili gibi şeyleri MacBook Pro kadar iyi olmaz.

Elindeki laptop seni bir süre daha idare eder çok kötü değil ilk seneler de ağım şahım bir şey yapmayacaksın nasıl olsa.
İlk seneler bilgisayar mühendisliği bölümü ilk sınıf öğrenim sınıfı gibidir. Temel bilgiler temel kodlar vs vs. Ama 2,3,4 ve sonraki ilerleyen süreçte iyi bir bilgisayar lazım olucaktır.

Mac çok güzel de arkadaşım 256GB ek depolama için 2,000 lira fark ödüyorsun. Az değil.
Uzun ömürlülük konusunda Macbook ile rekabet edebilen bir bilgisayar. Depolama yükseltmesi yapmak istersen ileride ucuz fiyata yapabilirsin. Sana oyun bilgisayarrları önerecekler. Hepsinin pil ömrü berbat seviyede oyun bilgisayarlarının. 3-4 saat götürebilir seni maksimum. Hele yazılımcıysan bilgisayarın verimliliği senin için daha önemli. İş bilgisayarlarına, özellikle de ThinkPadlere bakmanı öneriyorum. Unutmadan söyleyeyim bilgisayarını FreeDOS al. 1000 lira kadar da oradan kar etmiş olursun. Şimdiden hayırlı olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı