Yazılım mühendisliği için bilgisayar önerisi

Bütçe
10000 18000
Daha fazla  
Merhaba sosyal ailesi bu yıl bilgisayar mühendisliği yazacağım ve yeni bir laptop lazım halihazırda 12 GB RAM'li 1TB hafızalı GTX950 Gaming laptop var (6 yıllık). Yeni PC alacağım ve aklımda MacBook Air ve MacBook Pro var 512 GB M1 işlmeci ve 16 GB (uzun ömürlü olsun diye). Birkaç kişiye söyledim Pro uzun ömürlü gider dedi Air daha ucuz ve Pro ile aynı dedil başka biri de yeni Gaming laptop al dedi Mac işini görmez dedi kafam çorba oldu ne yapmalıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elindeki laptop seni bir süre daha idare eder çok kötü değil ilk seneler de ağım şahım bir şey yapmayacaksın nasıl ob

Bilgisayar bölümünde oyuna pek vakit bulabileceğini sanmıyorum. Hani illa ki bulursun da eğer olayı tam olarak kavrarsan bir şeyler yazıp kodlamak sana oyundan daha fazla eğlence verir. Macbook ideal.
He zaten oyun oynatacak bir pc var ben kendimi çok geliştirmek istiyorum sanırım macbook pro alacağım.
Mac çok güzel de arkadaşım 256GB ek depolama için 2,000 lira fark ödüyorsun. Az değil.
Uzun ömürlülük konusunda Macbook ile rekabet edebilen bir bilgisayar. Depolama yükseltmesi yapmak istersen ileride ucuz fiyata yapabilirsin. Sana oyun bilgisayarrları önerecekler. Hepsinin pil ömrü berbat seviyede oyun bilgisayarlarının. 3-4 saat götürebilir seni maksimum. Hele yazılımcıysan bilgisayarın verimliliği senin için daha önemli. İş bilgisayarlarına, özellikle de ThinkPadlere bakmanı öneriyorum. Unutmadan söyleyeyim bilgisayarını FreeDOS al. 1000 lira kadar da oradan kar etmiş olursun. Şimdiden hayırlı olsun.
Macbook pro alacağım ya kendimi çok geliştirmek istiyorum.

Kendini çok geliştirmekle MacBook' un uzaktan yakından ilişkisi yok. Bilgisayarlar bir araçtır. İster Windows kullanırsın, ister GNU/Linux, istersen de MacOS... Özel olarak ben Apple cihazlara yazılım geliştiririm dersen belki ama yine de şart değil. Sanal makineyle de bu isteğini yerine getirebilirsin. İçinden Mac almak geçiyorsa hayırlı olsun. Ona bir şey diyemem.

Kendini çok geliştirmekle MacBook' un uzaktan yakından ilişkisi yok. Bilgisayarlar bir araçtır. İster Windows kullanırsın, ister GNU/Linux, istersen de MacOS... Özel olarak ben Apple cihazlara yazılım geliştiririm dersen belki ama yine de şart değil. Sanal makineyle de bu isteğini yerine getirebilirsin. İçinden Mac almak geçiyorsa hayırlı olsun. Ona bir şey diyemem.
Mac daha uzun ömürlü olmaz mı bir Windows a göre
Oyun amaçlı kullanacak mısınız? Tüm tavsiyeler buna bağlı. :D
Yok oyun pc si var sadece yazılım için kullanacağım max Lol yüklerim

Son düzenleme:
Mac daha uzun ömürlü olmaz mı bir Windows a göre
Hocam olmaz alakası yok. Arkadaş şundan bahsetmiş. İlerde macOS yavaşlarsa geçebileceğiniz işletim sistemi yok demiş sanırım. Windows'da da aynı şey var bir süre sonra hiçbir şey ona da yüklenmeyecek. Linux ile de canlandırılır ama bana pek mantıklı gelmiyor. Zamanı gelir en yeni model tablet telefon eskir ama sonuçta yinede kullanılıyor. Oyun gibi şeyler için 2. bir bilgisayarınız varsa MacBook öneririm. Ama ilerde belkide M1 işlemciye bile Linux kurabilir.

Hocam olmaz alakası yok. Arkadaş şundan bahsetmiş. İlerde macOS yavaşlarsa geçebileceğiniz işletim sistemi yok demiş sanırım. Windows'da da aynı şey var bir süre sonra hiçbir şey ona da yüklenmeyecek. Linux ile de canlandırılır ama bana pek mantıklı gelmiyor. Zamanı gelir en yeni model tablet telefon eskir ama sonuçta yinede kullanılıyor. Oyun gibi şeyler için 2. bir bilgisayarınız varsa MacBook öneririm. Ama ilerde belkide M1 işlemciye bile Linux kurabilir.
İkinci bilgisayar var ve hemen hemen herkes Mac önerdi mac alacağım

Ama ilerde belkide M1 işlemciye bile Linux kurabilir.
Şu an m1 işlemci mimarisi için GNU/Linux dağıtımları mevcut.

Arkadaş şundan bahsetmiş.

Bahsetmek istediğim şey ise şu:
Screenshot 2021-07-31 215930.png

Sadece 256GB için 2200 tl fark ödüyorsunuz. Yani GB başına 8 tl ödüyorsunuz demek!

Bir de SSD' lerin en iyilerinden biri olan şuna bakalım. GB başına ne kadar düşüyor? Sadece 1 lira 60 kuruş!
Yani 5 kat fazla para ödüyorsunuz. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Arkadaş bunu bile bile alıyorsa bir şey diyemem, herkesin kendi tercihi.
Anlatmak istediğim diğer bir şeyde şu üstteki cümlenin yanlış olması.

Eki Görüntüle 1124271
Sadece 256GB için 2200 tl fark ödüyorsunuz. Yani GB başına 8 tl ödüyorsunuz demek!

Bir de SSD' lerin en iyilerinden biri olan şuna bakalım. GB başına ne kadar düşüyor? Sadece 1 lira 60 kuruş!
Yani 5 kat fazla para ödüyorsunuz. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Arkadaş bunu bile bile alıyorsa bir şey diyemem, herkesin kendi tercihi.

Mac alacağım o tamam sen diyorsun ki 256 al Samsung ssd ile değiştir

Eki Görüntüle 1124271

Yanlış dediğin kısımda ben ios alanında geliştirme yapmak istediğim için demiştim meğer yazmamışım oraya şimdi 256gb ssd 16 ram mi alayım sonra dolunca Samsung a mı geçeyim

Eki Görüntüle 1124271

Eski Macbooklarda ssd görünür yerdeydi burada nerede hem air hem pro da görünmüyor

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210801-073053.jpg
    Screenshot_20210801-073053.jpg
    238,6 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleme:
Mac alacağım o tamam sen diyorsun ki 256 al Samsung ssd ile değiştir

Yanlış dediğin kısımda ben ios alanında geliştirme yapmak istediğim için demiştim meğer yazmamışım oraya şimdi 256gb ssd 16 ram mi alayım sonra dolunca Samsung a mı geçeyim

Eski Macbooklarda ssd görünür yerdeydi burada nerede hem air hem pro da görünmüyor
Hocam biraz benim hatam ben arkadaşı yanlış anlamışım. Ek fiyatları çok fazla olmasından bahsediyor. Yani 512 GB 2000 TL ekliyor dedi. Ondan kusura bakma valla benim hatam 😅. Bu arada yeni MacBook'larda SSD RAM gibi şeyler değişmiyor. Bildiğin herşey lehimli. O yüzden sonradan değiştirilmez.

Hocam biraz benim hatam ben arkadaşı yanlış anlamışım. Ek fiyatları çok fazla olmasından bahsediyor. Yani 512 GB 2000 TL ekliyor dedi. Ondan kusura bakma valla benim hatam 😅. Bu arada yeni MacBook'larda SSD RAM gibi şeyler değişmiyor. Bildiğin herşey lehimli. O yüzden sonradan değiştirilmez.
17.500 tl ye MB pro 512gb 16gb ram + airpods var öğrenci indirimi bu en makul fiyatlısı

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı