Yazılım mühendisliği için hangi derslere ağırlık vermeli?

Makaleler
9
Daha fazla  
Şu anlık tüm yoğunluğumu Matematik dersine veriyorum o yüzden Fen derslerine pek vakit ayıramıyorum (Kolayını seçmek zorundayım).

Sadece Fizik mi yoksa Kimya + Biyoloji mi ? Ya da daha doğrusu hangisi daha kolay?

Son düzenleyen: Moderatör:
300 - 400 puan arası alsam yeterli.

O yüzden Matematik, AYT Geometri, Kimya ve Biyoloji çalışmayı düşünüyorum. Açıkçası söylemek gerekirse Fizik beni çok yordu (belki çözebilirsem TYT kısmında 1 - 2 soru anca) o yüzden Fizik çalışarak vaktimi kaybetmek istemiyorum.

AYT Geometri seçmemin sebebi katsayısı yüksek olması (TYT'ye göre).

Tek tip puanlama sistemine dönüldüğü için ve yazılım mühendisliği sayısal bölümü olduğu için en yüksek katsayı matematik dersinde, diğer fen derslerinin katsayılar eşit. Standart sapmayıda hesaba katarsak fizikteki netler daha düşük olacağından fizikteki 1 doğru cevap, biyoloji ve kimyaya göre nispeten yüksek olacaktır. Fizikte her konudan 1 soru gelir, kimyada çoğu organik kimyanın kolay kısımlarından gelir, biyoloji kısmı biraz bilgi biraz ezberdir. Seçimi bence en iyi bildiğinizi düşündüğünüz derse göre yapın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı