Yazılım mühendisliği için hangi Windows 10 tercih edilmeli?

qodexTr07

Megapat
Daha fazla  
Hem yazılım mühendisliği hem de oyun için hangi Windows 10'u tercih etmeliyim?

Laptop özellikleri:
Monster Abra A5 V15.5.4
i5 10300H
GTX 1650
16 GB RAM
512 GB SSD.

Bilgisayarınız her sürümü kaldıracaktır. Hizmetlerle kendiniz ilgilenirseniz Pro iyi olur yoksa Home da olabilir, bildiğim kadarıyla Studio'nun vs pek alakası yok sürümlerle.

Windows pro 2004'ü kullanmak için anladığım kadarıyla ilk olarak Windows 10 kurulu olması gerekiyor, yani FreeDOS sisteme direk kuramıyoruz.
İlk windows kurarken peki hangi seçeneği seçmeliyim?
Windows Home
Windows Home Single Language
Windows Education
Windows Pro
Windows Pro Education
Windows Pro for Workstation

Windows Pro 2004'ü kullanmak için anladığım kadarıyla ilk olarak Windows 10 kurulu olması gerekiyor, yani FreeDOS sisteme direkt kuramıyoruz.
İlk Windows kurarken peki hangi seçeneği seçmeliyim?
Windows Home.
Windows Home Single Language.
Windows education.
Windows Pro.
Windows Pro education.
Windows Pro for workstation.

Yazılım için Pro'ya ya da başka bir şeye ihtiyacın yok Single Language'de olur Home'da olur bir şey fark etmiyor yazılım için. Eğer parayla lisansı sürümü alacaksan yazılım açısından bir farkı yok, zaten Windows'u etkinleştirmeyeceksen direkt Single Language kur geç derim ben. Yani kısaca yazılım için Win 7 olsa da olur Win 10'da her türlü kullanabilirsin bir şey fark etmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında yukarıda yazılan Windows 7'de olur fikrine tam katılmıyorum. Yazılım için her zaman kullandığınız işletim sisteminin ve yazılımı yapacağınız dilin ve Compiler'ın son sürümünü kullanmaya çalışın. Örneğin benim bir zamanlar Win XP'de yaptığım yazılımlar Win-7'de çalışmamıştı. Çalışması için bir sürü ayar değişikliği gerekmişti. Her şeyin son sürümünü kullanmak sizi pek çok dertten kurtarabilir.
Tabi ki tamamen sürüm ve işletim sistemi bağımsız yazılımlar da yapabilirsiniz. Ama bu daha zor bir süreçtir.
Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı