Yazılım mühendisliği için kaç bin sıralama gerekir?

Hocam sorun ne okuyacağım değil nerede okuyacağım bu yurt dışında okumamama büyük bir etkisi olur mu sorum.

Olur, İTÜ, Atılım gibi ünilerde mühendislik okumakla apartmandan bozma ünilerde okumak arasında büyük fark var. Dil, çevre ve çalışma bakımından farklar olur bunlar da senin yurt dışına açılmanda etkili olacak.

Olur, İTÜ, Atılım gibi ünilerde mühendislik okumakla apartmandan bozma ünilerde okumak arasında büyük fark var. Dil, çevre ve çalışma bakımından farklar olur bunlar da senin yurt dışına açılmanda etkili olacak.
Peki ortalama veya ortalamanın bir tık altı bir üni'de okursam yurt dışına çıkmama engel olur mu yoksa iyi üni'de okumak sadece öne mi geçirir?

Peki ortalama veya ortalamanın bir tık altı bir üniversite'de okursam yurt dışına çıkmama engel olur mu yoksa iyi üniversite'de okumak sadece öne mi geçirir?

Engel olmaz ama daha az nitelikli bir üniversitede bireysel çaban daha önemli olur daha çok uğraşmak zorunda kalırsın. İyi üniversitelerde ise bireysel çaban yine etkili olur ama çevreden de destek alırsın hocalarınla, seninle aynı hedefi paylaşmasa bile çalışkan olan kaliteli insanlarla çevreni donatırsın ve bu da seni hem motive eder hem de sosyal hayatın sağlam olur.

Selam.
ODTÜ'de KKTC kampüsünde yazılım mühendisliği bölümü var. Yazarsan çıkar. Yazılımda elbet üniversitenin de katkısı vardır lâkin burada kendini parlatman önemli. Ne kadar çok gelişirsen o kadar rahat edersin ve çabuk yükselirsin. Eski yazılımcı olarak söylüyorum bunu.

Selam.
ODTÜ'de KKTC kampüsünde yazılım mühendisliği bölümü var. Yazarsan çıkar. Yazılımda elbet üniversitenin de katkısı vardır lâkin burada kendini parlatman önemli. Ne kadar çok gelişirsen o kadar rahat edersin ve çabuk yükselirsin. Eski yazılımcı olarak söylüyorum bunu.
Evet internette Kıbrıs'ta olduğu yazıyordu ama çoğu kişi yazılım mühendisliği yok deyince o sitede bilgi yanlışlığı olduğunu düşünmüştüm teşekkür ederim.

ODTÜ'de yazılım mühendisliği yok maalesef. Yurt dışına çıkmak için 10-20 bin altı olması lazım.
öyle bir şey yok hocam. yazılımda tecbüre ve başarı önemlidir. siz kendinizi ne kadar geliştirir ve ne kadar projede yer alırsanız , önünüz o kadar açık olur. yani size bağlı bir durum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı