Yazılım mühendisliği için şimdiden ne yapılabilir?

Arda321

Hectopat
Katılım
26 Şubat 2022
Mesajlar
1.085
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, 10. sınıfa gidiyorum ileride yazılım mühendisi olmak istiyorum. Yazılım mühendisi olmak için şimdiden ne yapmam lazım?
 
Derslerine iyi çalış çok iyi bir ortalama yap. Sınavdan iyi al sonra güzel bir bölüm kazan. Sallıyorum hedefin her dersten en az 85 almak olsun, bunu başardıktan sonra ilgilendiğin programlama dillerine hobi olarak vakit ayırabilirsin.
 
Derslerine, özellikle sayısal derslerine çok iyi çalışman lazım. Üniversite'ye gidince öğrenirsiniz acelesi yok. Şimdiden bu işlere atılmayın bence bu zamanı ders çalışmaya verin. Kolay bir yer değil çünkü ben bile ileride m. T. O. K ile olsa bile zor girerim herhalde diyorum.
 
Hocam ben de sizin gibi 10.sınıfım ve yazılımcılık istiyorum.
Size önerim önce dersleri öncelikli tutmanız, daha iyi bir üniversite daha iyi öğrenim sunar.
İkinci önceliğiniz ise yabancı dil olsun, malum şu zamanlarda iş için ingilizce zorunluluk gibi bir şey oldu, özellikle yazılımcılıkta daha da gerekli.
Boş zamanlarınızda yazılım dillerini öğrenmeye çalışabilirsiniz, üniversite zamanında daha dersleri daha kolay anlamanıza yardımcı olur ve bir adım önde olursunuz.
Son olarak da hiçbir şeyi aceleye getirmeyin, daha zaman çok.
Yazılım dili olarak ilk başta Python öneririm, pratik bir dil.
 
Ben 11.sınıfım. Sayısal seçmeniz lazım. Öncelik dersler. Sayısal olanlar. En önemlisi de Matematik.Yabancı dil önemli. Bende Yazılım mühendisliği okuyacağım.
 
Ben 11.sınıfım. Sayısal seçmeniz lazım. Öncelik dersler. Sayısal olanlar. Yabancı dil önemli. Bende yazılım mühendisliği okuyacağım.

Yabancı dil önemli dilin aklında kalması için ama daha önemli olan şey matematik aslında. İlk başta ingilizce gibi görünebilir ama sonradan matematik oluyor.
 
Yabancı dil önemli dilin aklında kalması için ama daha önemli olan şey matematik aslında. İlk başta ingilizce gibi görünebilir ama sonradan matematik oluyor.
Elbette. Bu işte olay İngilizceden dönüyor.
 

Geri
Yukarı