Yazılım mühendisliği için üniversite tavsiyesi

mehmetyldzwq

Yoctopat
Daha fazla  
İyi günler, ben hangi üniversiteye gideceğime bir türlü bulamadım. Yazılım için bildiğiniz üniversite varsa önerebilir misiniz? Mesela, o konuda aşırı donanımlı ve başarılı öğretmenler hangi üniversitede daha iyi öğretiyor, gibi beni aydınlatır mısınız?

Yazilim konusunda üniversitede de önemli ve kendi gelistirme motivasyonun da önemli, genellikle üniversitede senin yazilimin baslangic sürecini ögrentiyor (yani en zor zamani) ondan sonra kendini gelistireceksin.

Tabiki düsük üniversiteler örnemem, ben suan Nevü de Bilgisayar Mühendisligi okuyorum ve yazilim bilmeyen ögretmenler yazilim anlatmaya calisiyor, mezun olanlar yazilim tek tük biliyor...

Ingilizcen de baha iyi olamasi lazim cünkü kütüphane, kod vb. gibi dokümentasyon gibi seyler her zaman ingilizce oluyor ve stackoverflow soru cözümü gibi seyler.

Yani kisacasi, iyi üniversite olsa bile senin yazilima ilgin daha önemli.

Okumayı planladığınız bir şehir var mı hocam?

Vallahi abi öyle bir planın yok ben yazıllım mühendisliği için en iyi eğitimi veriyorsa ora

Üniversiteden ziyade kendini geliştirmek daha önemli. Ha illa istiyorsan Fırat(tek dezavantajı büyükşehirde değil) Ankara Bilim ( bilişim ve yazılım hocaları harika) ve Çankaya derim.
Peki sen kendini en çok üniversite de mi geliştirdin yoksa kendin yaparak youtube da yada kurs alarakmı daha etkili oldu gelişmene

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı