Yani demek istediğim şey bilinmesi en mantıklı diller olarak demiştim.Şu dil iş kazandırır, şu dil kazandırmaz diye bir şey yok. Her dil para kazandırır. İş sende bitiyor. Tabii böyle dedim diye de gidip ölü dillerden olan Ruby gibi dillere de çalışma.
Şu an okuduğum üniversitede R, C#, Python ve Visual Basic gördüm. 1-2 dil daha göreceğim. Hepsinin kendince gariplikleri var. Ama Python gerçekten çok esnek bir dil. Ve çok fazla aktif kullanıcısı olduğundan dolayı da geliştirilebilmesi kolay. Mesela internetten birisinin yazdığı kodu rahatlıkla devam ettirebiliyorsun.Yani demek istediğim şey bilinmesi en mantıklı diller olarak demiştim.
Peki bahsettiklerime ek olarak yaptığım işi anlarken ve sadece Türkçe kurslardan, videolardan vs. yararlanmama gerek kalmayacak şekilde İngilizce dilini ne kadar iyi bilmem gerekiyor?Şu an okuduğum üniversitede R, C#, Python ve Visual Basic gördüm. 1-2 dil daha göreceğim. Hepsinin kendince gariplikleri var. Ama Python gerçekten çok esnek bir dil. Ve çok fazla aktif kullanıcısı olduğundan dolayı da geliştirilebilmesi kolay. Mesela internetten birisinin yazdığı kodu rahatlıkla devam ettirebiliyorsun.
Yanlış bilgi.Ama şöyle de bir gerçek var: Yazılımcı olmak için okul okumaya ihtiyacın yok. Ama Bilgisayar Mühendisliği'ni okumadan öğrenemezsin, öğrensen bile çok zorlanırsın.
Yanlış bilgi.
Yazılım mühendisliği ile programcılık çok karıştırılıyor.
Dışarıdan kendin öğrenmekle yazılımcı olamazsın programcı olursun.
Yazılım mühendisleri 0'dan yazılım uygulamaları ve sistemleri yapabilir. Hatta dil bile geliştirebilir.
Kendini geliştiren iyi bir yazılımcı, kendi dilini de oluşturabilir.Programcılar ise yazılım mühendislerinin yaptığı uygulamaları ve sistemleri geliştirir.
İngilizce, senin için Türkçe'den daha önde olmalı eğer yazılım öğreneceksen.Peki bahsettiklerime ek olarak yaptığım işi anlarken ve sadece Türkçe kurslardan, videolardan vs. yararlanmama gerek kalmayacak şekilde İngilizce dilini ne kadar iyi bilmem gerekiyor?
Peki, şuanda gittiğiniz üniversiteden ne kadar memnunsunuz?İngilizce, senin için Türkçe'den daha önde olmalı eğer yazılım öğreneceksen.
DeğilimPeki, şuanda gittiğiniz üniversiteden ne kadar memnunsunuz?