Yazılım mühendisliği mi, dijital oyun tasarımı mı?

Hangisi?

  • Yazılım mühendisliği

    Oy: 32 52,5%
  • Dijital oyun tasarımı

    Oy: 29 47,5%

  • Oy verenlerin toplamı
    61
Katılım
3 Haziran 2019
Mesajlar
1.812
Makaleler
3
Çözümler
6
Merhabalar, gelecekte oyun geliştirmek istiyorum ama aynı zaman da yazılım için ayrı sektörlere de girmek istiyorum. Bu alanda sizce yazılım mühendisliği mi daha uygun yoksa dijital oyun tasarımı mi?

Not: Sadece ankete cevap vermekten ziyade burada mesaj yazarak öneri yapmak çok daha fazla fayda sağlayacaktır.
 
Siz ikisini de yapmak istediğiniz için bence Yazılım Mühendisliği daha doğru olur gibime geliyor. Çünkü Dijital Oyun Tasarımında ilk sınıftan itibaren oyun yapıyorsunuz ve odak noktanız oyun yapmak oluyor. Yazılım Mühendisliğinden mezun olduğunuzda ikisini de rahatlıkla yapabilirsiniz. Benim görüşüm böyle.
 
Siz ikisini de yapmak istediğiniz için bence Yazılım Mühendisliği daha doğru olur gibime geliyor. Çünkü Dijital Oyun Tasarımında ilk sınıftan itibaren oyun yapıyorsunuz ve odak noktanız oyun yapmak oluyor. Yazılım Mühendisliğinden mezun olduğunuzda ikisini de rahatlıkla yapabilirsiniz. Benim görüşüm böyle.
Iyice araştırma yaptım ve hem yazılım mühendisliği hem de dijital oyun tasarımı hakkında epey bir şey öğrendim. Yazılım mühendisliğinde temel düzeyde programlama öğretiliyormuş. Yanı mesleğin amacı programcıları yönetmek, projedeki hataları bulmak, ekipteki kişileri yönetmek ve yönlendirme imiş. Tabiki ek programlama kendi başına öğrenebilirmişsin. Ayrıca zaten programcılık diye ayrı bir bölüm varmış. Yaptığım araştırmalar ile dijital oyun tasarımı bölümüne cok yaklaştım çünkü a'dan z'ye her şey öğretiliyormuş. Oyun hikâyesi oluşturma, C# ile Unity, Blueprint ile Unreal Engine, 3Ds Max, Zbrush, Blender, Adobe Photoshop ve Ilustrator. Bunların yanında ilerdeki yıllarda 3 adet daha alan seçiyormuşsun. Tasarım, sanat ve programlama ve kendini bu alanda geliştiriyormuşsun. Animasyon, 3D modelleme, 2D modelleme, seslendirme ve müzik, efektler ve programlama dilleri diye devam ediyormuşsun. Oyunu nasıl kitlere ulastircaginzi ve ekonomik yönden de eğitim veriyorlarmış. Ek olarak sürekli sizlere canlı olarak deneme imkanları ve çok fazla proje hazırlatıyorlar. Global Game Jam de sürekli düzenlemiyormuş ve evrensel diploma alıyorsun ve geniş bir arkadaş ağı oluşturuyorsun. Yanı kısacası oyuna dâir her şey var. Ama bir sorun varki kafamı kurcalıyor. O da: Türkiye'de iş imkanları nasıl veya yurt dışında iş nasıl bulacağım?

@Blacksidemre @Calquter
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İş imkanları için şu videoyu izleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Bende bu bölümü düşünüyordum ama sizin dediğiniz gibi yazılım mühendisliğine git demek ile olmuyor.Kod yazmaktan ve kod ile ilgili her şey den nefret ediyorum.Önce animasyon bölümünü düşündüm ve iyice araştırdım ama tam istediğimi orada da bulamadım.Her ne kadar kendimi geliştiriyor ve belli seviyeye gelmiş olsamda hem 2D Hem 3D Hem de 2D&3D animasyon konusunda kapsamlı ve tam bir eğitim alabileceğim bir yer istiyorum ve en mantıklısının bu bölüm olduğuna karar verdim.Bölüm 2016 yılın da açılmış ve bence artık o yeni bölüm olayı azalıyor,bende 10. sınıfa geçeceğim.Mezun olana kadar bölümle ilgili daha çok bilgi alıp ona tercihimi yapacağım.Sadece bu bölüm için nefret ettiğim sayısal bölümü okumayı düşünüyorum.Bölümü Yazılım mühendisliğinden ayıran da 3 kısma ayrılması.Herkes temel bilgiyi alıyor ama yazılım,tasarım ve sanat kısmından birinde uzmanlaşıyor.Sadece hazır modellerle ve kötü bölüm tasarımlarıyla oyun yapılmaz. Undertale diyecekseniz de Undertale gibi kaç tan oyun var?
Ben böyle düşünüyorum.
 
İş imkanı olarak her iki alanda da ekmek yersin merak etme. Benim sana tavsiyem okulunu oku bitir Türkiye de kurumsal ismi olan bir yerde 1-2 sene çalış ve kendini geliştir ve aynı zamanda ingilizceyi kendi ana dilin gibi konuşacak düzeyde öğren ve Remote çalışmaya başla. Minumum 1500 euro ile başlarsın mislini alman içinde önünde bir engel yok. Üniversite seçiminde ben seçimimi yazılım mühendisliğinden yana kullanırdım.
 
Türkiye'de oyun sektöründe büyük boşluk var. Aç kalınacağını hiç sanmıyorum. Ayrıca oyun yapmak bir takım işidir. Yazılım mühendisliği okuduğunuzda amacı sadece oyun geliştirmek olan kişileri bulmanız gerekecek. Dijital Oyun tasarımı okuduğunuzda ekibiniz hazır olacak. Eğer TEK AMACINIZ oyun yapmak ise Dijital Oyun Tasarımını seçmenin daha mantıklı olacağını düşünüyorum.
 
Ah, keşke senin yerinde olsaydım şu an, her şeyin başında.
Dostum, hangisini seçersen seç pişman olmayacağından emin ol, sonra istemediğin bir mesleği yaparken her şey için çok geçmiş gibi hissedebilirsin.
Yazılım daha genel bir bölüm, oyun ise spesifik bir bölüm. Bunu göz önünde bulundur. Yazılımı okuduktan sonra oyun sektöründe çalışabilirsin.
 

Geri
Yukarı