Bilgisayar mühendisliği düşünmüyorum onu baştan eledim.Yazılım okunmadan da yapılabilen bir şey. Eğer yazılımın iyise kendini de geliştirirsen oku. Ama az bir bilgin var ve sen yazılım mühendisliği okuduysan, ilkokul terk ve yazılımda iyi biri senden çok daha iyi kazanacaktır. Benim tercihim Bilgisayar Mühendisliğinden olurdu.
Elbette bilgisayarla aram iyidir severimde bu tür işleri. Kuzenim de istiyor bu bölümü beraber okuyacaz kendisi Meslek lisesi mezunu olduğu için yazılım konusunda biraz tecrübeli.Bilgisayar programcılığı okuyorum. Yazılım üzerine çalışıyorum. Eğer bilgisayarla aran iyiyse seve seve yaparsin. Fakat azim gerekli. Bu azmide kitap okuyarak oluşturabilirsin. (Steve Jobs gibi kitaplar) fakat bu işi yapmaya başladığında sabahtan akşama kadar kod yazma ihtimalin var. Ah bide günlerce uğraşıp binlerce satır yazdığın kodun hatalı çıkma olasılığı yok mu? Bazen en basit şeyler bile gözden kaçabiliyor bilgisayar başındayken. Bunları göze almalısın. Ama geleceğin mesleği olduğunu kimse degistiremez.
Çevre, gıda, yazılım, bilgisayar mühendislikleri sadece belirli (Çok sınırlı) sektörlerde iş bulup çalışabilir. (Kendi görüşüm dahilinde) Oysa elektrik-elektronik mühendisi, makine mühendisi, işletme mühendisi bir joker olarak her sektörde ve her zaman rahatça da iş bulabilir. Olayı bir de bu yönüyle düşünüp meslek seçimini ona göre yapınız derim. Örneğin ben bir makine mühendisiyim, formasyonlu bir öğretmenim (1-8. sınıflar için) ayrıca elektrik-elektronikte de, bilgisayarda da kendimi iyi geliştirdim, (Yazılım hariç) bir forumda da onursal bir üyeyim. Ve herhangi bir alanda gerçekten gönüllü olarak çalışmak istediğimde de her zaman bir iş buldum. Şu anda da emekliyim. (Yaşım 55'dir) Darısı başınıza diyelim. Başarılar.