Yazılım mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği için laptop önerisi

Bütçe
8000

Karakuz10

Hectopat
Katılım
9 Haziran 2019
Mesajlar
66
Bu sene laptop alacağım ama nasıl donanımlı bir bilgisayar almayalım bilmiyorum. Mesela ekran kartları ya MX330 gibi ya da GTX1650'lerden başlıyor. Ben kendim Unity veya web tasarımdan ilerlemeyi düşünüyorum. Benim işimi hangi ekran kartı görür? İşlemci konusunda da Intel i5 10200h veya AMD Ryzen 5 4600H gibi işlemciler var sizce hangilerini almayalım?
 
8000 TL bütçeniz olduğunu gördüm. Bu ürün ise 8999 TL. Bence zorlamaya değer. Okul hayatınız boyunca çok faydasını görürsünüz.


8999 TL'ye bundan daha iyi laptop bulamazsın. 8000 TL'ye istediğin gibi laptop bulabilir misin onu bile bilmiyorum. :(
 
Görür önemli olan zaten işlemci çekirdek sayısı ve thread sayısı yanında da Dual Channel RAM Huawei laptop öneririm ekran kartı yok içinde onboard var.
 
Harici ekran kartina ihtiyacin yok egitim hayatin boyunca yapacagin islerin %99 u icin. Entegre chip fazlasiyla isini gorur.

M1 onerisine ben de katiliyorum, Apple'in urettigi en f/p urun olabilir m1 air. ARM olmasindan dolayi surda burda uyumluluk sorunlari yasasan da bilg. muhendisi adayisin; halledersin.
 
Pil arkadaşlar pil. Başka hiçbir şey değil. M1'in manyak bir pil ömrü var ve şu an ne AMD ne de Intel işlemcili Ultrabook'lar ulaşabiliyor buna.

XCode'da derleme videolarını izlemiştim. 8 GB'lı M1 Air, i9'lu MBP'ları geçiyor.

Bir yatırım yapacaksan bunu M1 Air'den yana yap. İlerde yanına bir de iPad eklersen, hem eğitim hem de iş hayatın için mükemmel bir ikili olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı