Yazılım mühendisliği vs Psikoloji

Bende yazılım mühendisliği düşünüyorum. Umarım kazanırız. Sizin aklınızda hangi üniversite var? Çünkü yazılım mühendisliği için ülkemizde maalesef kaliteli üniversite neredeyse yok. Özellikle İstanbul için tek kaliteli (bana göre) bahçeşehir var.

Bu biraz sıralamana bağlı. Henüz Yazılım Mühendisliği bölümü çoğu üniversitede yok, doğal olarak YTÜ’ye kadar Bilgisayar Mühendisliği’ni öncelik yapmak mantıklı. Ama sonrası için Yazılım Mühendisliği tercih edilebilecek üniversiteler de var. İlk 5 bine girmeyeceksen dert edeceğin bir durum değil.

Bu biraz sıralamana bağlı. Henüz yazılım mühendisliği bölümü çoğu üniversitede yok, doğal olarak YTÜ'ye kadar bilgisayar mühendisliği'ni öncelik yapmak mantıklı. Ama sonrası için yazılım mühendisliği tercih edilebilecek üniversiteler de var. İlk 5 bine girmeyeceksen dert edeceğin bir durum değil.

Hedefim 10 bin fakat. Genelde TYT 90-100 civarı. AYT 60-65 civarı geliyor.(Konularım yeni bitti. Bittiğinden beri genel deneme çözmedim.) Bilgisayar mühendisliği üniversitelerinde hangileri kaliteli bilgim yok. Konu açsam yardımcı olur musunuz?

Bende yazılım mühendisliği düşünüyorum. Umarım kazanırız. Sizin aklınızda hangi üniversite var? Çünkü yazılım mühendisliği için ülkemizde maalesef kaliteli üniversite neredeyse yok. Özellikle İstanbul için tek kaliteli (bana göre) bahçeşehir var.

Merhabalar, umarım istediğiniz bölümde en iyi üniversiteye gidebilirsiniz, ben yazılım mühendisliğinden çok başka 2 dalda ilerlemeyi düşünüyorum bu yüzden şu an pek bi yardımcı olamam maalesef kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba @Tooflesss. Konudaki 2 bölümden Yazılım Mühendisliği daha iyi görünüyor ama Mimarlık, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, ve Peyzaj Mimarlığı gibi bölümleri de düşünüyor musunuz?

Merhaba @Tooflesss. Konudaki 2 bölümden Yazılım Mühendisliği daha iyi görünüyor ama Mimarlık, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, ve Peyzaj Mimarlığı gibi bölümleri de düşünüyor musunuz?

Açıkçası Endüstriyel Tasarım'a baktım ancak bu ve diğer bölümler bana uygun mudur bilemedim.

@Tooflesss, sınavınız nasıl geçti? Hangi bölümü okumayı düşünüyorsunuz?

Sınav ortalama bir şekilde geçti yani ne çok kolay ne de aşırı zordu (beni zorlayan yerler oldu tabiiki mâlesef) ancak buna rağmen sonuca göre ilerlemeyi düşünmekteyim. Şöyle ki puanım ve ya sıralamam her ne gelirse gelsin ekstra olarak (okuyan arkadaşlar lütfen övünmek gibi anlamayın) okul birinciliği kontenjanından yararlanabileceğim. İlk olarak Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliklerini yazacak olsam da sonrasında Görsel İletişim Tasarımı, Grafik Tasarım bölümlerini de yazacağım. Olur da ilk tercihimde tutturamazsam ek tercihlerde Psikoloji ve 2 yıllık bölümlere gitmeyi düşünmekteyim (ve ya o Görsel İletişim Tasarımını ilk tercihte yazar sonrasında yani 2. tercihte grafik tasarımı yazarım). Bahsettiğim bu iki yıllık bölümler; bilgisayar programcılığı gibi bölümler olacak ama umuyorum ki buna hiç gerek kalmaz ve ilk tercihimden güzel bir yere gidebilirim. İlginiz için teşekkür ederim.

@Tooflesss, iki yıllık bölümleri direkt aklınızdan çıkarın derim. Bilgisayar programcılığını AÖF'den ikinci üniversite olarak okuyabilirsiniz. Örgün eğitim kazandığınızda, sınavsız ikinci üniversite hakkınız oluyor AÖF'den.

@Tooflesss, iki yıllık bölümleri direkt aklınızdan çıkarın derim. Bilgisayar programcılığını AÖF'den ikinci üniversite olarak okuyabilirsiniz. Örgün eğitim kazandığınızda, sınavsız ikinci üniversite hakkınız oluyor AÖF'den.

Biliyorum onu ancak en kötü ihtimal ile diyorum zaten, meslek lisesi çıkışlı ve pek düzgün eğitim alamamış biri olarak en kötü ihtimal ile 2 yıllık yazmayı düşünüyorum ki umarım yazmama gerek kalmaz.

Anlıyorum da DGS ile bilgisayar mühendisliğine geçişi düşünüyorsanız o kadar kolay değil. Onu söyleyebilirim çünkü talep çok fazla. Onun yerine açık öğretim fakültesinden okumak daha mantıklı. Bir yandan da örgünden bir bölüm okursunuz. İki diplomanız olmuş olur. DGS ile geçişte talep fazla, kontenjan az.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı