Yazılım seçerken şuan ki sektörü ve işleyişi düşünmek yanlış olur. Yakın gelecekte uygulanacak sistemleri, sektörü araştırıp ona göre bir yol izlemeli ve uzmanlık alanın çevresinde ilerlemelisin. Yapay zeka ve uzman sistemler, M2M, IOT, gömülü sistemler, mobil uygulamalar yazılımın geleceğinde çok ön planda. Bunların hangisinde uzmanlaşmak istediğini belirledikten sonra ona göre karar verebilirsin. Yapay zeka ve uzman sistemler istersen matematik ve algoritmalar, gömülü sistem istersen fizik ve matematik alanlarında iyi olman lazım. Gerçekten uzman olacaksan hazır kütüphaneleri kullanan değil yazan olursun, geliştiren olursun ve o zaman cidden matematik gerekir. Hangi alanda, ne programlamaya karar verdiğin zaman bölüm seçersin. Mekatronik, Bilgisayar, Yazılım, Matematik mühendisliklerinden birini seçersin belki fizik mühendisi olup yüksek lisansta elektronik okursun.
Ben Matematik mühendisliği düşünüyorum.
Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü
Puanı 370-407 arasında MF-1. Ben A.T.L bilişim okuyorum, kendimi geliştiriyorum, uzmanlaşmak istediğim alanda yapay zeka.
Bu yüzden bu bölüm benim için ideal ve 3 üniversitede var ve diğer bölümlerine göre puanı daha düşük. YTÜ bilgisayar seçsem 430 420 puan iken Matematik mühendisliği 370-380 puan. Matematik bölümü ile karıştırmayın, detaylarına bakabilirsiniz.
Şuanda kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama 11. Sınıfa başladığında YGS-LYS çalışmaya başla. 11. Sınıfa kadar programlamada ilerle ama rehber olmadan imkansız gibi. Hani seni bir yere getirmesi lazım ondan sonrasını yürürsün. Eğer matematik mühendisliği seçersen Bilge adam kurslarına katılman gerekebilir. Benim favorim matematik mühendisliği ama benim için geçerli. Bilge adam kurslarına gidebilirsen üniversitede yada lisede kesinlikle matematik mühendisliği. Üniversite ders programlarına baktın mı hiç bilmiyorum ama üniversitede temel dersler hariç çok fazla seçmeli ders var ve uzmanlaşacağın alana göre seçiyorsun. Matematik mühendisliğinin seçmeli dersleri Bilgisayar mühendisliği ile aynı. İş olarak yazılım alanında önemli olan bilgidir ki Bilge adama gidersen iyi bir bilgiye sahip olursun ve programlama, uzmanlaşmak istediğin alan dersleri de olacak.
Sorun varsa etiketle yanıtlarım.