Yazılım nasıl çalışılır?

• Konuyu başlatan Eff
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 4.556

Eff

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bilgisayar mühendisliği okuyorum ama nasıl yazılım çalışacağımı bilmiyorum. Örneğin C görüyoruz. Hocanın notlarını yazıp deniyorum. YouTube'dan açıp C dersleri dinleyip, onların yaptığı örneklerin aynılarını veya benzerlerini yazmaya çalışıyorum. Gel gelelim sınavda bunlar yeterli olmuyor. Derste 2+2'yi topluyoruz, sınavda karmakarışık şeyler soruyorlar. Sizlerden isteğim bu zinciri nasıl kırabilirim? Çözecek problemleri nereden bulabilirim? Çeşitli problemler buluyorum, bu sefer çok zor geliyorlar sıkılıp bırakıyorum.

Sizlerden çeşitli sorular soran ve bunları kodlamamızı isteyen site önerileri istiyorum. Genel olarak zorlanan, algoritmasını geliştirememiş bir kişi için neler önerirsiniz?

Merhabalar. Bilgisayar mühendisliği okuyorum ama nasıl yazılım çalışacağımı bilmiyorum. Örneğin C görüyoruz. Hocanın notlarını yazıp deniyorum. YouTube'dan açıp C dersleri dinleyip, onların yaptığı örneklerin aynılarını veya benzerlerini yazmaya çalışıyorum. Gel gelelim sınavda bunlar yeterli olmuyor. Derste 2+2'yi topluyoruz, sınavda karmakarışık şeyler soruyorlar. Sizlerden isteğim bu zinciri nasıl kırabilirim? Çözecek problemleri nereden bulabilirim? Çeşitli problemler buluyorum, bu sefer çok zor geliyorlar sıkılıp bırakıyorum.

Sizlerden çeşitli sorular soran ve bunları kodlamamızı isteyen site önerileri istiyorum. Genel olarak zorlanan, algoritmasını geliştirememiş bir kişi için neler önerirsiniz?
Daha çok yazarak.

W3schools var. Oradan bakabilirsiniz.

Ne yazabilirim mesela?
Proje. İnternetteki örnek projeleri copy+paste yapıp çalıştırın içerisindeki kodları anlamaya çalışın, bozun düzeltmeye çalışın, yeni özellikler ekleyin.

Bol bol proje yazarak. Sonra yazdığın projeyi daha da karmaşık hale getirip yazarak. Örnek; sınav not ortalaması uygulaması yazdın. Sonra buna hocanın sözlü notunu ekleyerek yeniden yaz. Sonra girilen sınav notlarına göre bir sonraki sınavdan kaç alabileceğini tahmin eden uygulama yazmaya çalış. Karmaşıklık arttıkça sorun çözme(algoritma) yeteneği de gelişir.

Pratik eksikligi, ustte proje yap diyen arkadas dogru soyluyor.
Bir sure sonra derslerin donem odevini 2-3 gunde yazip verecek hale geliyorsun.
Seni zorladigi surece ne projesi yapacagin fark etmez, zorlamadan gelisemezsin.
Benim favori lisans projem torrent projesidir. Kendine torrent arama web sitesi , torrent client'i ve tracker yazarsan web ~ desktop ~ network programlama ile ilgili temel her seyi ogrenmis olursun.

Atcoder tavsiye ederim. CF'te de güzel problemler var. Contestlere girersen daha hızlı geliştirirsin kendini. C ile örnek kod bulması vs biraz problem olabilir, çoğu kullanıcı C++ kullanıyor. Ama dönüştürebilirsin herhalde kendin.
Her seviye için soruların puanları var. Rating usülü puanlama yapılıyor genelde. Atcoder sorularının CF karşılığını bulmak için https://kenkoooo.com/atcoder/
Zor gelebilir, zamanla öğrenilen bir şey. Kolay sorularla karşılaşmak istiyorsan beginner contestlere girebilirsin.
Hiç üniversitede sınava girmediğimden formatı bilmiyorum ama böyle bir şey yapabilirsin. Editorialleri okuyup kodunu yazmaya çalışmak bile çok yarar sağlayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı