Yazılım nasıl öğrenilir?

Hocam ben web gelistirme kodlamak istiyorum ama hocam İngilizce seviyen yuksekte olmasi lazimmis hatalari filan cevirip halletsem olur mu ve sizce neyle başlayayım sizin dediginiz gibi Python lami yoksa HTML veya CSS'den mi?

Genelde pek fazla kişi önermez ama GO ile başlamanı öneririm. Çok hızlı bir dil ve Syntax'ı yeni başlayanlar için basit.

Hocam ben web gelistirme icin kod yazacağım diger arkadasa dedigim gibi sizce HTML gibi ana temelinden mi ogrenmeye baslayim ya da sizin dediginiz ¨go¨ dilinde mi?

Hocam ben web gelistirme kodlamak istiyorum ama hocam İngilizce seviyen yuksekte olmasi lazimmis hatalari filan cevirip halletsem olur mu ve sizce neyle başlayayım sizin dediginiz gibi Python lami yoksa HTML veya CSS'den mi?
Hayır yüksek seviye İngilizce bilmene gerek yok. A2 bile yeter. zaten çok fazla İngilizce terim yok kodlamada. Genelde dili yazanlar kendi kısaltmaları kullandığı için İngilizce bilen adam bile bu terimleri öğrenmek zorunda. Python ile başlayın bence. Web sitesi için bu dediğim 3 dili bilmeniz şart. Lakin CSS öyle ezberlenecek dil değil internetten bile bulsan yeter. Bir süre sonra beynin alışıyor. Web site kodlamada Python yok ancak flask kütüphanesi ile web site geliştirme olayı var. Lakin onunla şimdilik uğraşmayın. Web site kodlama bilmeden flask kütüphanesini kullanamazsınız. Eğer ben öğrenirim derseniz Python yerine JS öğrenebilirsiniz. Ama biraz zorlar ilk giriş için. Algoritma her şeyden önce gelir.

Tamamiyle kötü bir tavsiye.
1-)evet en azından herhangi bir tutorial takip edecek, hata aldığında onu araştıracak veya merak ettiğiniz bir şeyi Search edebilecek kadar İngilizce bilmeniz lazım.
2-)Python web kodlamada da kullanılıyor(Django, fastapi vb.).
3-)dil ezberlemeyin, konsept öğrenin(mesela döngüler neden kullanılır, arrayler neden kullanılır, fonksiyonlar neleri kolaylaştırır gibi.).

Tamamdir hocam teşekkür ederim yardiminiz icin.Ozaman Python ile basliyayim.

Hocam siz neyle onerirsiniz baslamami ya da once İngilizcemi ogrenmemi onerirsiniz. İngilizcem aslinda yeter yani eger yetmezse bile DeepL ile dolduruyorum. Sizce nasıl ilerlemeliyim. Yorumunuz icin teşekkürler.

Ne yapmak istediğine, hedeflerine göre değişir. Bu arada İngilizceni geliştirmeyip translate kullanmak bana göre bir çözüm değil. Amacım hevesini kırmak değil yanlış anlama, bunları yaparsan daha iyi olur.

Yok hocam soyleyin dogrulari hiç problem degil. Hocam ben web gelistirme icin kodluyacagim, şu an icin bir hobi ama ileride bunu bir is haline getirmek istiyorum. Sizce en uygun İngilizce seviyesi kactir ve şu anda bazi kucuk sunuculada developer olabilmem icin cok İngilizce bilmem lazım mı yani sart midir?

GO dilinden başlamanı öneriririm. Hiçbir şey bilmeden direk Web'e dalmak biraz saçma olur. GO ile yazılım temellerini öğrenirsin sonra Web'e başlarsın. Ama kariyer hedefin yalnızca web ise HTML'dan başlayabilirsin. Eğer web yapacaksan öğrenme sıran HTML - CSS - JS olmalı ondan sonra React Native falan öğrenirsin öyle gider.

Evde kendi kendine öğrenmek için hiç bilmesen de olur ama ileride bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorsan en az B1 seviyesinde olman lazım.

Evde kendi kendine öğrenmek için hiç bilmesen de olur ama ileride bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorsan en az B1 seviyesinde olman lazım.

Hocam eger sizin icin uygunsa Discord nickinizi alabilir miyim varsa sorum oldugu zaman size danismak isterim sizin icin uygunsa.

Hocam yani mobil oyun yapma ya da direkt oyun yapma alanima girmiyor girenlerde sadece web ve yapay di cevremde bir sürü kucuk bir suncular var ve siteleri de var en uygun web olarak düşündüm kendimi biraz gelistirirsem ve oralara girersem kendimi daha iyi gelistirip isi ciddiye baglarim diye dusunmustum.

Ne yaparsan yap sakın Python'la başlama. Cidden rezalet bir dil, tek artısı öğrenme eğrisi dik değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…