Yazılım ile kendini geliştirmen güzel bir şey. Algoritma öğrenerek başlayabilirsin. Sonra dil olarak genelde Python öneriyorum. Ama ilgi alanına göre değişir. Lakin genellikle Python öğrenip sonra ilgili dile yönelirler. Python en basit dillerden biridir. Void ile uğraşmıyorsun, namespace ile uğraşmıyorsun. 1 satir print yazıyorsun direk print ediyor. Önce algoritma öğren. Yoksa dili hiçbir şekilde öğrenemezsin. Programlama ezber bilgi istemez. Mantık ister.
YouTube'dan öğrenebilirsin.
Bu rehber sana yardımcı olur çoğu ücretsiz olarak Python'u buradan öğreniyor. Class konusuna kadar her şeye girmiş. Unutma, minik projeler yapmadan kodlamada ilerleyemezsin. Web sitesi kodlamak istiyorsan HTML, CSS, JS/PHP bu 3 dili de kavrayacaksın. Ama içlerinden sadece biri kodlama dili. O da JS/PHP. JS/PHP, ikisi ayrı bir dil bu ara JavaScript veya PHP. Ama PHP çok eskilerde kaldı artık herkes JavaScript ile kodluyor. Dolayısıyla HTML, CSS, JS bu üçü olmadan da web sitesi olmaz. Web sitesi kodlayıp kodlamayacağını bilmiyorum ama yine de bilmen gerektiği için açıklamak istiyorum.
HTML, işaretleme dilidir. Zaten m harfi de markup yani işaretlemeyi temsil ediyor. Tam açılımı ise hypertext markup language. Sitede bir nesnenin nereye koyacağını bu dil belirliyor.
CSS ise, HTML ile koyulmuş nesneleri makyajlar. Bu da tasarım için çok önemlidir.
JavaScript ise ana kodlama dilidir. Neyin ne yapacağını da bu dil belirler. Tıklanan butonun tepki vermesi cart curt, hepsini bu dil üzerinde kurarlar. PHP de aynı görevi görür ama PHP JS'ye göre çok karışık ve eski bir dildir.
Eğer web sitesi değil de Windows program kodlayacaksan o zaman tek bir tane kodlama dili yeterli oluyor. Yine buna bağlı olarak CSS kullanmak gerekebilir her zaman. Ne kodlayacaksan söyle ona göre detay vereyim.
Genelde pek fazla kişi önermez ama GO ile başlamanı öneririm. Çok hızlı bir dil ve Syntax'ı yeni başlayanlar için basit.
Hayır yüksek seviye İngilizce bilmene gerek yok. A2 bile yeter. zaten çok fazla İngilizce terim yok kodlamada. Genelde dili yazanlar kendi kısaltmaları kullandığı için İngilizce bilen adam bile bu terimleri öğrenmek zorunda. Python ile başlayın bence. Web sitesi için bu dediğim 3 dili bilmeniz şart. Lakin CSS öyle ezberlenecek dil değil internetten bile bulsan yeter. Bir süre sonra beynin alışıyor. Web site kodlamada Python yok ancak flask kütüphanesi ile web site geliştirme olayı var. Lakin onunla şimdilik uğraşmayın. Web site kodlama bilmeden flask kütüphanesini kullanamazsınız. Eğer ben öğrenirim derseniz Python yerine JS öğrenebilirsiniz. Ama biraz zorlar ilk giriş için. Algoritma her şeyden önce gelir.Hocam ben web gelistirme kodlamak istiyorum ama hocam İngilizce seviyen yuksekte olmasi lazimmis hatalari filan cevirip halletsem olur mu ve sizce neyle başlayayım sizin dediginiz gibi Python lami yoksa HTML veya CSS'den mi?
Hayır yüksek seviye İngilizce bilmene gerek yok. A2 bile yeter. Zaten çok fazla İngilizce terim yok kodlamada. Genelde dili yazanlar kendi kısaltmaları kullandığı için İngilizce bilen adam bile bu terimleri öğrenmek zorunda. Python ile başlayın bence. Web sitesi için bu dediğim 3 dili bilmeniz şart. Lakin CSS öyle ezberlenecek dil değil internetten bile bulsan yeter. Bir süre sonra beynin alışıyor. Web site kodlamada Python yok ancak flask kütüphanesi ile web site geliştirme olayı var. Lakin onunla şimdilik uğraşmayın. Web site kodlama bilmeden flask kütüphanesini kullanamazsınız. Eğer ben öğrenirim derseniz Python yerine JS öğrenebilirsiniz. Ama biraz zorlar ilk giriş için. Algoritma her şeyden önce gelir.
Hayır yüksek seviye İngilizce bilmene gerek yok. A2 bile yeter. Zaten çok fazla İngilizce terim yok kodlamada. Genelde dili yazanlar kendi kısaltmaları kullandığı için İngilizce bilen adam bile bu terimleri öğrenmek zorunda. Python ile başlayın bence. Web sitesi için bu dediğim 3 dili bilmeniz şart. Lakin CSS öyle ezberlenecek dil değil internetten bile bulsan yeter. Bir süre sonra beynin alışıyor. Web site kodlamada Python yok ancak flask kütüphanesi ile web site geliştirme olayı var. Lakin onunla şimdilik uğraşmayın. Web site kodlama bilmeden flask kütüphanesini kullanamazsınız. Eğer ben öğrenirim derseniz Python yerine JS öğrenebilirsiniz. Ama biraz zorlar ilk giriş için. Algoritma her şeyden önce gelir.
Tamamiyle kötü bir tavsiye.
1-)evet en azından herhangi bir tutorial takip edecek, hata aldığında onu araştıracak veya merak ettiğiniz bir şeyi Search edebilecek kadar İngilizce bilmeniz lazım.
2-)Python web kodlamada da kullanılıyor(Django, fastapi vb.).
3-)dil ezberlemeyin, konsept öğrenin(mesela döngüler neden kullanılır, arrayler neden kullanılır, fonksiyonlar neleri kolaylaştırır gibi.).
Tamamdir hocam teşekkür ederim yardiminiz icin. O zaman Python ile başlayayım.
Hocam siz neyle onerirsiniz baslamami ya da once İngilizcemi ogrenmemi onerirsiniz. İngilizcem aslinda yeter yani eger yetmezse bile DeepL ile dolduruyorum. Sizce nasıl ilerlemeliyim. Yorumunuz icin teşekkürler.
Ne yapmak istediğine, hedeflerine göre değişir. Bu arada İngilizceni geliştirmeyip translate kullanmak bana göre bir çözüm değil. Amacım hevesini kırmak değil yanlış anlama, bunları yaparsan daha iyi olur.
Hocam ben web gelistirme kodlamak istiyorum ama hocam İngilizce seviyen yuksekte olmasi lazimmis hatalari filan cevirip halletsem olur mu ve sizce neyle başlayayım sizin dediginiz gibi Python lami yoksa HTML veya CSS'den mi?
Hocam ben web gelistirme icin kod yazacağım diger arkadasa dedigim gibi sizce HTML gibi ana temelinden mi ogrenmeye baslayim ya da sizin dediginiz ¨go¨ dilinde mi?
Yok hocam soyleyin dogrulari hiç problem degil. Hocam ben web gelistirme icin kodluyacagim, şu an icin bir hobi ama ileride bunu bir is haline getirmek istiyorum. Sizce en uygun İngilizce seviyesi kactir ve şu anda bazi kucuk sunuculada developer olabilmem icin cok İngilizce bilmem lazım mı yani sart midir?
Evde kendi kendine öğrenmek için hiç bilmesen de olur ama ileride bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorsan en az B1 seviyesinde olman lazım.
GO dilinden başlamanı öneriririm. Hiçbir şey bilmeden direk Web'e dalmak biraz saçma olur. GO ile yazılım temellerini öğrenirsin sonra Web'e başlarsın. Ama kariyer hedefin yalnızca web ise HTML'dan başlayabilirsin. Eğer web yapacaksan öğrenme sıran HTML - CSS - JS olmalı ondan sonra React Native falan öğrenirsin öyle gider.