Yazılım nasıl öğrenilir?

Mühendis olmayıp bu ülkedeki çoğu yazılım mühendisinden daha iyi kod ve hesaplama yapabilen bir çok insan var. Programlama dili ne kadar erken öğrenilmeye başlanırsa o kadar iyi. Ayrıca kullandığın çoğu tool şeklindeki programların bazılarını beyaz yakalı çalışanlar evde boş oldukları zaman yazıyor. Yazılım öğrenmek için mühendislik okumasına gerek yok. İngilizce zaten dili öğrenirken de beraberinde öğrenilir. Matematiği de dili öğrendikçe kavrar. Newton seviyesinde matematik bilmesine gerek yok.

Programlama dili ne kadar erken öğrenilmeye başlanırsa o kadar iyi.

Programlama dili syntaxtir sadece, piyano degil bu 5 yasinda baslaman gereken. Kalifiye muhendis 2 gunde ogrenir.

Yazılım öğrenmek için mühendislik okumasına gerek yok.

Elbette yok. Ama muhendlik isi oldugunu degistirmez. Ilkokul mezunu ustalar da "araba" yapiyor, yersen.

Mühendis olmayıp bu ülkedeki çoğu yazılım mühendisinden daha iyi kod ve hesaplama yapabilen bir çok insan var.

Bunu hangi yetkinlikle soyluyorsun? Kac tane kalifiye yazilim muhendisiyle birlikte projede bulundun da bu kaniya vardin?

Ulkede onlarca apartman universitesi acilmasi kafanizi karistirmis herhalde. Bu isin egitimini almis donanimli muhendisin seviyesine cikabilen alayli milyonda 3 tur max.

Coluk cocuga erken yasta python ogren, web icin en iyi dil JS tir gibi sacma sapan amator tavsiyeler vermekten baska bir is yapmiyorsunuz bu baslikta.

Dilin bir onemi yok, bu ise baslangic dil ile olmaz. Zaten universitelerde amaci random programlama dili ogretmek olan 1 tane core ders de bulamazsiniz.

Programlama dili syntaxtir sadece, piyano degil bu 5 yasinda baslaman gereken. Kalifiye muhendis 2 gunde ogrenir.

Elbette yok. Ama muhendlik isi oldugunu degistirmez. Ilkokul mezunu ustalar da "araba" yapiyor, yersen.

Bunu hangi yetkinlikle soyluyorsun? Kac tane kalifiye yazilim muhendisiyle birlikte projede bulundun da bu kaniya vardin?

Ulkede onlarca apartman universitesi acilmasi kafanizi karistirmis herhalde. Bu isin egitimini almis donanimli muhendisin seviyesine cikabilen alayli milyonda 3 tur max.

Coluk cocuga erken yasta python ogren, web icin en iyi dil JS tir gibi sacma sapan amator tavsiyeler vermekten baska bir is yapmiyorsunuz bu baslikta.

Dilin bir onemi yok, bu ise baslangic dil ile olmaz. Zaten universitelerde amaci random programlama dili ogretmek olan 1 tane core ders de bulamazsiniz.
Bu kafaya hiç bir cevap vermek ile uğraşmayacağım. İyi sosyaller.

Yasin kucukse dersine calis okuluna git muhendis ol. 15 yasinda ogrenecegin turkce X programlama dilinin hiçbir katkisi yok. Yeterli matematik ve ıngilizce alt yapisi olmadan muhendislik yapamazsin.

Yasin buyukse ıngilizce ogrenip freelance proje yapip portfolyo yapmaya calis, top yerler olmasa da daha alt seviye kadrolu islere alayli olarak girebilecegin bilgisiyle network yapmaya bak.

Hocam sağ olun tavsiyeniz icin de ben erken yasta hem öğreneyim hem ders calisirim diye dusunmustum ben yurt disinda oldugum icin a bolumune gectim ve her %60 ustu olunca iyi notla atiyorlar diger sinif a. Yani demek istedigim şey erkenden yazilim a baslayim ileride isimi gorur diye zaten derslerimi yeterli calisiyorum. Gorusunuz icin teşekkürler.

Bence Firefox tabanlı Browser'lar en iyisi özellikle Zen Browser harika.
Deneriz onuda hocam.

ben yurt disinda oldugum icin

Ben de yurt disindayim, burada Amerikanin CS alaninda ilk 10 unda yer alan universitenin basvurularini tartisabilecegim bir cevrem var ve 2000 den fazla basvuru alindigini bizzat duydum.

Yasadigin ulkenin universite protokolu nedir bilmem ama python bilgini olcmeyeceklerini net soyleyebilirim.

O yuzden dersine bak, arada yazilim gelistirme hevesini canli tutmasi icin ufak tefek seyler ogrenebilirsin, onlari da nasil yaptiginin hic onemi yok. Python, JS, Web, mobil, DS vs su anda uzerine kafa yorman ya da karar vermen gereken seyler degil.

Ben de yurt disindayim, burada Amerika'nin CS alaninda ilk 10'unda yer alan universitenin basvurularini tartisabilecegim bir cevrem var ve 2000'den fazla basvuru alindigini bizzat duydum.

Yasadigin ulkenin universite protokolu nedir bilmem ama Python bilgini olcmeyeceklerini net soyleyebilirim.

O yuzden dersine bak, arada yazilim gelistirme hevesini canli tutmasi icin ufak tefek seyler ogrenebilirsin, onlari da nasıl yaptiginin hiç onemi yok. Python, JS, web, mobil, DS vs su anda uzerine kafa yorman ya da karar vermen gereken seyler degil.

Teşekkür ederim hocam yardiminiz icin. Aslinda ben şu an oyle hiçbir aktivite bulamiyorum dedimki en azindan gelecek icin bir hobi kazanayim bir is le ugrasayim filan demistim şu an tatil zamani oldugu icin derslerle de ugrasamiyorum o yüzden. Onerebileceginiz bir şey varsa fikrinizi almak isterim.

Teşekkür ederim hocam yardiminiz icin. Aslinda ben şu an oyle hiçbir aktivite bulamiyorum dedimki en azindan gelecek icin bir hobi kazanayim bir is le ugrasayim filan demistim şu an tatil zamani oldugu icin derslerle de ugrasamiyorum o yüzden. Onerebileceginiz bir şey varsa fikrinizi almak isterim.

Kendine programlama tarihi, yapay zeka vs gibi kitaplar alip okuyabilirsin genel kultur olur.

Belki universite oncesi ogrencilerin abstract dusunme yeteneklerini arttiran basit programlama dilleri ya aktiviteler vardir ama onu da ben bilmiyorum.

Eger Ingilizce sorunun yoksa ve illa ki endustride kullanilan dillere dair bir seyler ogrenmek istiyorsan kendi resmi sitelerindeki rehberleri ya da kitaplari okuyabilirsin. Ornegin Rust cok basarili bu konuda: Foreword - The Rust Programming Language

Kendine programlama tarihi, yapay zeka vs gibi kitaplar alip okuyabilirsin genel kultur olur.

Belki universite oncesi ogrencilerin abstract dusunme yeteneklerini arttiran basit programlama dilleri ya aktiviteler vardir ama onu da ben bilmiyorum.

Eger ıngilizce sorunun yoksa ve illaki endustride kullanilan dillere dair bir seyler ogrenmek istiyorsan kendi resmi sitelerindeki rehberleri ya da kitaplari okuyabilirsin. Ornegin Rust cok basarili bu konuda: Foreword - The Rust Programming Language

Cok sağ olun hocam. Siz bayağı bilgilisiniz bazi durumlarda size ulasabilmek icin ne yapabilirim acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı