Yazılım nasıl ögrenilir?

n1njaa21

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 2 yıl önce Udemy’den Atıl Samancıoğlu’ndan Python kursu almıştım. Python’un temellerini öğrenmiştim ama sonra devam edemedim, zorlandım. 1 yıl sonra tekrar başladım, yine temelleri gözden geçirdim ama ilerleyemiyordum. Öğrenme şeklim yanlıştı; sadece videoyu izliyordum, başka bir şey yapmıyordum. Bana nasıl daha iyi öğrenip pratik yapabileceğimi anlatabilir misiniz?

Bos bos video izleyerek olmaz, programlama ile ilgili arastirma yapip uyguladikca anlarsin.

Ayrica bilgisayar nasil calisir, yazilim donanimla nasil haberlesir gibi meseleleri de bilmelisin ki programlarin koddan islemciye kadar olan yolculugunu anlayabil diye.

Universite sart degil yazilim nedir öğrenmek icin ama muhendislik ve bilgisayar bilimleri bu isin otoritesi; meslek edineceksen yol baska olmali.

Eğer ciddi anlamda bu alanda ilerlemek istiyorsanız üniversitede yazılım ile ilgili bir bölüm seçebilirsiniz ancak yazılım öğrenmenin tek yolu kesinlikle üniversite değil. Ben bir meslek lisesi öğrencisiyim bölümüm bilişim ve liselere giriş sınavı ile Anadolu teknik programına girdim 9. sınfta Python, 10 ve 11. sınıfta da C# ve C++ dillerini öğretiyorlar. Anadolu teknik programında 10. sınfın ve 11. sınıfın yazında 20 gün staja gönderiyorlar Anadolu meslek programları ise 12. sınıfın tamamında staj yapıyorlar. Anadolu teknik programları ise 12. sınfıta tamamen üniversiteye hazırlanıyorlar yani hiç meslek dersleri olmuyor. Demek istediğim artık meslek liselerinde de yazılımcılar yetişiyor ama yazılım işini öğrenmek için ne üniversiteye ne de liseye ihtiyaç var. Zorlanıyorsanız ya da bir yerlerde takılıyorsanız işin temelinde yani algoritma kısmında sıkıntınız olabilir direkt pythona geçmektense algoritma işini tekrardan gözden geçirin derim ayrıca yapay zekadan öğrendiğiniz konuyla ilgili mini proje fikri isteyebilirsiniz yaptığınız projeler başlangıç için çok öğretici olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı