Yazılım Öğrenip Çalışmaya Başlamak

Başta ki cümleye katılmıyorum. Yazılımcı olmak için ciddi anlamda iyi bir üniversiteye gitmesine gerek yok. Çevremden, tecrübelerimden bildiklerim ile söylüyorum. Yazdığın biraz saçma olmuş.

Üniversitenin tabi yararı olur ama o bahsettiğin üniversiteler şart değil.

Yavaştan udemy kursları ile algoritmaya başlamanı öneririm. Eğer bütçen yok ise youtube kanallarının derlserine de bakabilirsin.

Kanal önerilerim :

Bilgisayar Kavramları
Yazılım Bilimi
Emrah Yüksel
Sadi hoca iyidir ya. İsterseniz youtube'da da içerik bulabilirsiniz. Web alanına yönelmek isterseniz https://w3schools.com sizin rehberiniz olacaktır. Programlamaya yönelecekseniz herkes python diyor ama ben c ile başladım. Biraz zor bir başlangıç oldu ama temel olarak c'nin iyi bit dil olduğunu düşünüyorum. Çünki çoğu dil cden yola çıkarak oluşturulmuş. Hiç alakanız olmayan dilleri c temeliniz sayesinde anlayabiliyorsunuz

Sadi hoca iyidir ya. İsterseniz youtube'da da içerik bulabilirsiniz. Web alanına yönelmek isterseniz W3Schools Online Web Tutorials sizin rehberiniz olacaktır. Programlamaya yönelecekseniz herkes python diyor ama ben c ile başladım. Biraz zor bir başlangıç oldu ama temel olarak c'nin iyi bit dil olduğunu düşünüyorum. Çünki çoğu dil cden yola çıkarak oluşturulmuş. Hiç alakanız olmayan dilleri c temeliniz sayesinde anlayabiliyorsunuz

Sadi hoca kaç tane sınavdan geçmemi sağlamıştır kim bilir :D Aynen web tasarım düşünürse w3schools mükemmel bir nimet.

Başlangıç olarak Pyhton gerçekten iyi. Hem algoritmayı anlamak hemde program yazmaya alışmak başlamak için güzel bir dil. Ben şuan javayı bitirdim sayılır sonrasında Python geçmeyi planlıyorum.
Çok iyi bir üniversiteye ihtiyacı yok kesinlikle, herhangi bir üniversite yeterli. Asıl mesele geliştirmiş olduğu projeler. İşe girmeden önce referans olarak gösterebileceği çalışmalardır. Önceden yaptığı işlerdir.

Çok iyi bir üniversiteden mezun olursa elbette çok güzel olur, ama olmazsa da bir şey kaybetmez.

Aynen katılıyorum hocam. En özet olarak demişsiniz. 5-6 saattir kod yazınca kafa kalmadı. Cümleleri toparlayamıyorum :D Referansların önemi gerçekten büyük :)

Sadi hoca kaç tane sınavdan geçmemi sağlamıştır kim bilir :D Aynen web tasarım düşünürse w3schools mükemmel bir nimet.

Başlangıç olarak Pyhton gerçekten iyi. Hem algoritmayı anlamak hemde program yazmaya alışmak başlamak için güzel bir dil. Ben şuan javayı bitirdim sayılır sonrasında Python geçmeyi planlıyorum.
Beni staj kapsamından html'e geri sardılar :D Sıfırdan başladım javascriptteyim şimdi.

Once ingilizce.
Sonra iyi bir universite.
Yazilimci diye bir sey yok, yazilim muhendisi ya da bilgisayar muhendisidir onun adi.
Yazilim ogrenmek istiyorum da yanlis, progralama ogrenmek istiyorum demen gerekir ya da yazilim gelistirme.
Formal bir egitim olmadan cok cabalayarak bir seyler ogrenmen mumkun olsa da, iyi bir universitenin sana katacagini sen kendi kendine ogrenemezsin. Aksini iddia eden ve iyi bir universite mezunu ben gormedim.
O yuzden otur derslerine calis, programlama merakini perçinlemek icin bir seyler ogren ama matematik calismayi ihmal ederek gidip de kimsenin kullanmayacagi uygulamalar icin php kodu ogrenme bos yere. Zamanini duzgun kullan. Turkiye de her açilan startup firmasinin %90 indan fazlasi 5 sene icerisinde iflas ediyor. Sagdan soldan duydugun "bir arkadasim okula gitmeden" efsanelerini umursama. Bu isin adabi muhendislik egitimi almaktir ve bunu en iyi alabilecegin yere gitmek icin calismaktir.

Herkese teşekkürler. Yorumlara hala açığım. Biraz Python altyapım var ama unuttum sayılır. C# ile başlamak istiyorum. Microsoft Akademi'de dersleri vardı. Yani amacım ilk etapta büyük paralar değil. Hem meslek altyapısı hem de harçlık çıkartma çabası. Dolar yükseldikçe artık benim de çalışmam gerektiği kanısına vardım. Umarım bu 9 aylık süreçte hem ders hem yazılım ile ilgilenirim. Önümüzdeki yaz da belki bir yerde iyi kötü çalışırım. Ya da kendim bir şeyler yaparım.

Herkese teşekkürler. Yorumlara hala açığım. Biraz Python altyapım var ama unuttum sayılır. C# ile başlamak istiyorum. Microsoft Akademi'de dersleri vardı. Yani amacım ilk etapta büyük paralar değil. Hem meslek altyapısı hem de harçlık çıkartma çabası. Dolar yükseldikçe artık benim de çalışmam gerektiği kanısına vardım. Umarım bu 9 aylık süreçte hem ders hem yazılım ile ilgilenirim. Önümüzdeki yaz da belki bir yerde iyi kötü çalışırım. Ya da kendim bir şeyler yaparım.
Dil önerisi istiyorsan da Java SE'dan başlıyabilirsin. Eğer takıldığın nokta olursan yardım ederim.

Kimse dalga geçmesin lütfen, 13 yaşındayım ve yazılım konusunda hiç bilgim yok. Ama öğrenmek istiyorum, hangi programlarla ne tür şeyler üreterek başlamalıyım? Örneğin hesap makinesi tarzlarında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı