Yazılım öğrenmek için kaynak önerisi

Daha fazla  
Meslek
Belki Yazılımcı
Genelde gördüğüm kaynaklar hep sıkıcı, eksik veya yanlış oluyor. Uygulamalar, örnekler ile anlatan bir kaynak arıyorum.
Yazılım öğrenmek yerine yazılım konusunda genel olarak bilgilenmek istiyorum. Hangi dal şu an daha çok kazanıyor, daha kolay öğreniliyor veya yazılımcı olup herkesin kullandığı yazılımlar yapan kişiler ama bilinmeyen? Mesela Elon Musk ünlü onu herkes biliyor ama ben bilinmeyen yazılımcıları ve yaptıkları şeyleri merak ediyorum.
Bir de internette bilgi bulmakta zorlanıyorum. Araştırma yapma konusunda tavsiye verebilir misiniz?

Bir de Android'de olan işlevsel yazılımlar merak ediyorum. Mesela Mimind, file Manager+, Thing Counter, Spacedesk, Countdown.

Not 1: Ya bildiğiniz güzel örnekli kaynak önerin veya beğendiğiniz Android veya Windows programları önerin.
Not 2: Lütfen öylesine yazı yazmayalım.

Pyhton için 12 saatlik bir kurs var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dediğin gibi öncelikle temel kavramları öğrenmen daha sağlıklı olur. Algoritma, nesneye yönelik programlama gibi temel konuları kavradıktan sonra yazılım diline karar verip basit örnekler yapmaya başlayabilirsin. Bu kavramlarla ilgili gerek youtube, udemy gibi platformlarda ücretli, ücretsiz birçok kaynak var. Şuan incelemediğim için direkt bir kaynak öneremiyorum ama googledaki ücretsiz kaynaklar tatmin etmiyorsa udemy'de her seviyeye uygun kaynaklar bulabileceğini düşünüyorum.
Ben android uygulama geliştiricisiyim ve mobil sektörünün gayet popüler ve kazançlı olduğunu söyleyebilirim. Mobili seçtikten sonra yine iş bitmiyor, native yani direkt o sisteme özel uygulamalar da yazabilirsin (kotlin, java ile android, swift, objective-c ile ios) ya da her iki ortam için de uygulama yazabildiğin frameworkler de kullanabilirsin. Başta bahsettiğim temel kavramları öğrendikten sonra dil öğrenmek çok çok zorlamaz. Modern dillerde temel yapılar genelde birbirine benzerdir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı