Yazılım öğrenmek için ne yapılmalı?

Bence öncelikle hedef belirlemeli, ona göre öğrenmesi gereken teknojileri ve altyapıyı araştırmalı. Aslında bu işin sadece X dilinin syntaxını öğrenerek bitmeyeceğini zamanla kendisi çözecektir zaten. O yüzden şunu öğren demek yerine hedef belirlemesini ve ona göre aksiyon alması gerektiğini düşünüyorum. Yanıtınız için teşekkürler.

dostum saygısızlık gibi olsun ama yazılıma dair hiçbir halt bilmediğini bu yazıdan ve yukarıda atılan videoya saçma demenden çok rahat bir şekilde anladım, bence daha kendiniz bile olayı kavrayamamışken manasız ve bir o kadar saçma tavsiyelerden kaçının

ayrıca konu sahibi arkadaş 21 yaşında (profilinde yazıyor) hala lise okuyorsa herhangi bir tavsiyeye ihtiyacı yoktur

Bence doğru söylüyor adam. Çoğu kişi programlama öğrenmeye ne için başladığını bile bilmiyor. Amacı yok çünkü, sadece yazılımcı olmak için öğreniyor. Daha doğrusu öğrenemiyor ve serüven sonlanıyor.

Sizce yazılım için çok iyi bir matematiğe sahip olmak gerekir mi? yoksa çok iyi olmasa da olur ama yavaş olur gibi mi?

Sizce yazılım için çok iyi bir matematiğe sahip olmak gerekir mi? Yoksa çok iyi olmasa da olur ama yavaş olur gibi mi?

Bu konuda insanların Yüzeysel bakış açısı nedeni ile çok fazla bir kitle bunu düşünüyor fakat bazı mantıksal işlemler matematikteki işlemlere benziyor diye yüksek düzey matematik gerekiyor deniliyor bu bağlamda bu görüş tam anlamıyla yanlış diyebiliriz. 4 işlem bilmeniz yeterli olacaktır hatta bazı programlamalarda matematiğe hiç ihtiyacınız olmayacak.

Yapılacak projeye göre gereken bilgi ihtiyacı değişiyor. O sebeple genel bir cevap veremiyorum fakat bence en doğru cevap: gerekirse öğrenirsin. Öğrenmekten korkacaksan zaten bu serüvene girilmesini tavsiye etmiyorum çünkü bu bitmeyen bir öğrenme süreci olacak.

Sizce yazılım için çok iyi bir matematiğe sahip olmak gerekir mi? Yoksa çok iyi olmasa da olur ama yavaş olur gibi mi?

Seçtiğin alana bağlı, mesela makine öğrenmesi ile ilgileneceksen istatistik ve cebir bilmelisin, oyun ile ilgileceksen sadece matematik değil, fizikte bilmen gerekir diğer yandan web tarafında fronted ile ilgileceksen 4 işlem yeterli. Bana soracak olursan en azından temel matematiği bilmelisin.

Temel matematiği biliyorum o kadar da kötü değilim ama AYT mat kısmı çok kötü, ben YBS bölümünden yazılım alanına kaymayı düşünüyorum ama bölümün matematik içeriğine baktığım zaman lti trigonometri cebir falan var bu derslerin üstesinden gelebilirim inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…